КОД се явяват сами на изборите след преговори с ВМРО и ГЕРБ за коалиция

OFFNews 18 февруари 2021 в 07:34 3937 1

Това са първите избори, на които КОД се явява. Ние сме се основали, за да защитаваме ценностите на дясното. 

Това заяви лидерът на Консервативното обединение на десницата - КОД д-р Петър Москов по БНТ. Голямата опасност за българската политика е зараждащата се около президента Румен Радев т.нар. алтернатива - БСП, Мая Манолова, чух, че Демократична България няма да подкрепи БСП, но ако БСП ги подкрепи, ще формира мнозинство, това е нелогично, смята д-р Москов. 

Провели сме предварителни разговори с ВМРО и ГЕРБ за явяване заедно на изборите. Никой не пожела да се подпише за декомунизация, за силна държавност, за нова социална система, за освобождаване на пазара... Затова се явяваме на избори сами. 

След изборите в парламента КОД отново може да работи с ГЕРБ и ВМРО, ако приемат, че дясното не е как ще се казва министър-председателят и как главният прокурор, а поемане на лична отговорност, обясни Петър Москов. 

Консервативна десница в управлението означава коренно различна здравна система, заяви д-р Москов, който е бивш министър на здравеопазването. 

За мен условието да можеш да напишеш трите си имена на един бял лист е задължително, за да решаваш кой ще е следващият министър-председател, категоричен бе д-р Москов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8740

1

Косьо Генчев

18.02 2021 в 08:25

Петьо, Петьо . . . клети ни Петьо!
'Ма като са ти отказали тия от ГЕРБ и ВМРО защо не се обърна към Марешки и Валерката? Защо си пренебрегнал тия "родолюбци", та пропуснахте възможността за "широка" коалиция на вдъхновените от релсата?!