Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Голямото слушане в парламента продължава, правят още временни комисии

OFFNews 04 август 2021 в 07:33 1709 0

Снимка Архив

Депутатите започват пленарната си седмица с редица изслушвания. Те ще обсъждат и правилника за работата си. В седмичната проектопрограма не е насрочена процедура за избор на премиер и правителство. 

В програмата е предвидено да гласуват Проект на решение за създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то Народно събрание по предложение на ГЕРБ. 

Днес народните представители ще обсъждат и Проект на решение за внасяне на доклад от главния прокурор Иван Гешев за работата на Бюрото за защита на свидетелите. Искането е на "Демократична България". 

Парламентът ще обсъди и създаване на Временна комисия, която да провери действията и бездействията на компетентните български органи във връзка с наложените на 2 юни 2021 година санкции на български физически и юридически лица по закона "Магнитски“.

Депутатите ще слушат министъра на транспорта Георги Тодоров за концесията на летище София, на енергетиката Андрей Живков за законовото основание и мотивите за освобождаването на Съвета на директорите на Българския Енергиен Холдинг ЕАД, изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев за управлението на ловните стопанства, ловните бази и ловните концесии у нас и др. 

Предвидено е и изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и председателя на Бюрото за контрол на СРС за изнесени от Рашков твърдения за незаконно подслушване на политици и граждани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!