Дончева: ГЕРБ подхождат хъшлашки към властта

OFFNews 08 октомври 2017 в 14:45 5429 0

В третия си мандат ГЕРБ подхожда хъшлашки и самомнително, от позицията на хора, на които няма начин нещата да не им станат. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. 

Тя коментира обвиненията за шуробаджанашки назначения и посочи, че това е проблем на ГЕРБ, който не е факт от сега, но е добре, че има чуваемост. 

Властта не е, за да си набутате децата в най-атрактивните бордове на директори, от което те нищо не разбират и реално нищо няма да работят, освен да се подписват на ведомост, заяви Дончева, като допълни, че народът нарича това дебелоочие. 

"След като те набутаха един счетоводител на детска градина да управлява АЕЦ Козлодуй - какво си говорим. След като са набутали дансаджии да управляват топлоцентрали - тук има преплетени милиционери, служби и партийни активисти, захлебени са всички, захлебени са със сделки, затова се разчита, че ще мълчат", коментира Дончева.

Тя подчерта, че хора се допускат и до постове на министри, без да са експерти.

По думите ѝ, за разлика от ГЕРБ, БСП от началото на 90-те години не е монополист на кадровия потенциал.

По повод скандала около номинацията на Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата и последвалия скандал с отпраните от него заплахи в ефир към журналиста Виктор Николаев Дончева каза, че не знае защо ГЕРБ са решили да използват Тодоров за лице. 

"Пиарите на ГЕРБ и ръководителите на ГЕРБ са решили, че това трябва да бъдат новите им лица - по-малко знаещи, по-агресивни", подчерта тя.

Според нея вместо в третия си мандат ГЕРБ да са по-разумни и овладени, те се връщат във времето на ранното СДС и БСП от 90-те години, когато да се нанесе обида на събеседника е върха на политиката.

"Ако една политическа партия използва персони, които започват да дразнят масовия човек с поведението, с арогантността си, с езика си, когато се натрупат случки, които обикновения човек го вбесяват. Това винаги има последици в следващите избори", категорична бе Дончева.

Относно войната на държавата срещу "Емко" Дончева заподозря, че от ГЕРБ искат да откраднат за частни нужди "Дунарит" и всички оръжейни поръчки за следващите години, които по техните представи щели да им носят много пари.

"Става дума за 3-4 хиляди души и тяхната работа и за поръчки от 300 -400 млн. лв. може би към милиард", коментира Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!