Депутатите от Атака напуснаха групата на Обединени патриоти

Неприятно е, станахме 4-ти след ДПС, коментира Валери Симеонов

OFFNews 04 септември 2019 в 12:38 2645 0

Снимка Архив

Останалите четирима депутати от "Атака" напускат парламентарната група на "Обединени патриоти". Те обявиха решението си днес при откриването на новата парламентарна сесия. 

Групата напускат Явор Нотев, настоящ заместник-председател на Народното събрание, и колегите му Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова. 

Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни след завръщането на Валери Симеонов в българския парламент,“ посочи Нотев. Той подчерта, че Симеонов е бил "прогонен от изпълнителната власт" след протести. "Той намери своето място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда е приют за провалени политици", коментира Нотев. 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък коментира, че Обединени патриоти приемат решението на “Атака“, но им е неприятно, че групата им е станала четвърта по големина след ДПС. 

През юли ВМРО и НФСБ отлъчиха "Атака" от "Обединени патриоти", а лидерът на партията Волен Сидеров с двама от най-верните му депутати – Десислав Чуколов и Павел Шопов - и от парламентарната група. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови