Знае ли модният гигант Versace що е то Хонконг

Италианската компания разгневи Китай с тениски, според чиито надписи Хонконг и Макао са независими територии

OFFNews 12 август 2019 в 13:45 4877 0

Италианската компания за луксозно облекло Versace бе принудена да се извини на Китай, след като надписи на нейни тениски "превърнаха" Хонконг и Макао в независими територии, пише Би Би Си.

Случката предизвика ожесточени критики в социална медия в Китай, след което "Версаче" признаха, че са допуснали грешка и спират продажбата на тениските. Оттам уверяват, че зачитат териториалния суверенитет на китайската държава.

Видно от надписите, от "Версаче" знаят, че Милано е град в Италия, а Лондон - във Великобритания. Но не и че Хонконг е специален административен район в Китай, а Макао - град в Китай, също с особен статут.

В отговор на словесната буря, която предизвикаха, от "Версаче" увериха в съобщение, че са спрели продажбата още на 24 юли. "Извиняваме се за този спор. Обичаме Китай и зачитаме териториалния суверенитет на китайската държава", пишат те. Подобно извинение дойде и от вицепрезидента и главен дизайнер на модната линия в компанията Донатела Версаче.

"Никога не съм искала да покажа неуважение към националния суверенитет на Китай и затова искам лично да се извиня за тази неточност и тревогите, които това може да е предизвикало", пише тя.

Инцидентът доведе до прекратяване на отношенията между посланичката на "Версаче" в Китай - актрисата Янг Май, с компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови