Quantcast

Военните във Венецуела поеха контрола над производството на тоалетна хартия

Последна промяна на 21 септември 2013 в 23:41 8823 5

Тоалетната хартия е дефицитна стока във Венецуела. Снимка: sxc.hu
Тоалетната хартия е дефицитна стока във Венецуела. Снимка: sxc.hu

Производството на тоалетна хартия във Венецуела вече ще е под контрола на военните, съобщава Радио Голос России.

Венецуелският министър на търговията Алехандро Флеминг заяви, че „окупацията на заводите за тоалетна хартия има временен характер и съответства на всички закони“.

Дефицитът на тоалетна хартия, а също и на дезодоранти, пелени, мляко и кафе се изостри в началото на май.

Министърът на търговията обяснява недостига на продукти от първа необходимост с „интригите на либералите”, но независими икономисти са на мнение, че властите изкуствено занижават цените на основните стоки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.09 2013 в 13:42

Венецуела вече навлиза в зрелия социализъм.

22.09 2013 в 19:09

Аз пък се сетих за този виц :
Защо в България тоалетната хартия се произвежда двупластова !?
Защото втория екземпляр се прикрепва към досието...

22.09 2013 в 16:19

Браво!!!
Бъди горд с постигнатото от теб!!!
Не е никак малко....

22.09 2013 в 11:46

Като прочетох тоалетна хартия хаха и изплува един от "най-хубавите" ми спомени от социалистическото детство. И той беше свързан точно с тоалетната хартия, която не беше на ролки, а нарязани листа с формата на правоъгълник, размер А6 доколкото си спомням.

Разбира се поради 'мекостта" си тази тоалетна хартия ставаше идеална за правене на хартиени ракети, а за тоалетна хартия, най-доброто беше накъсан и намачкан вестник работническо дело.

Каква ирония - цяла България си търкаше задниците с лика на димитър благоев, георги димитров и тодор живков, както разбира се и с комунистическия герб на НРБ, които бях отпечатани на първа страница на вестник работническо дело, който като качество на хартията се доближаваше доста повече по параметри до термина тоалетна хартия. И буквално и преносно ;)

П.П не си спомням точно заглавната страница на работническо дело, но си спомням че доста комунистически светини са почиствали задните ми части.

22.09 2013 в 02:12

Такаа точно почнаха да спират тока по венецуелско и си викам - нема начин да им оставят и тоалетната хартия. Още некоя годинка и ще почнат да чакат лихвоточки за апартаменти и ред за кола. Скоро и бодливата тел по границите.. А, да не забравя ахахаха банани само на нова година хахаха. Кубински ще си внасят банани хахаха. Мамините златни социалистчета.