Прислужницата на Хитлер проговори след 71 години мълчание

OFFNews Последна промяна на 28 април 2014 в 10:28 80494 19

Елизабет Калхамър
Елизабет Калхамър

След над 70 години мълчание прислужницата на Адолф Хитлер Елизабет Калхамър проговори за времето, прекарано в известната вила на диктатора Бергхоф. За първи път след години опити на медии да достигнат до Елизабет, тя разкри подробности за работата си за фюрера пред австрийския всекидневник "Залцбург Нахрихтен".

"Хитлер си падаше по сладкото, ставала съм свидетелка как посред нощ търси специалната торта, която му правихме - "Фюрерската торта". През останалото време обаче диетата на Хитлер трябваше да бъде здравословна", спомня си Елизабет.

Прислужницата на диктатора никога не е разговаряла с него, защото не са ѝ разрешавали. С прислугата във вилата Бергхоф разговаряла само парньорката на Хитлер Ева Браун. Тя била винаги дружелюбна и давала подаръци на прислугата за Коледа и други празници.

"Дисциплината на вилата беше строга. Спомням си как счупих една чаша пред Хитлер и след това ме наказаха, като ми забраниха да си взимам почивни дни", разказва Елизабет.

"Работата в Бергхоф открих чрез обява във вестника, но от нея не ставаше ясно, че ще работя за Хитлер. Майка ми ме посъветва да не приемам работа, но тогава бях още млада и подобно предложение беше примамливо", споделя 89-годишната Елизабет.

"Скоро след като приех работата, разбрах, че ми е позволено да мисля, но не и да говоря. Предупредиха ме, че ако изнасям информация от вилата, дори и на родителите си, ще ме накажат сурово", разказва Калхамър.

В известната вила на Хитлер имало и кино, тъй като фюрерът бил вманиачен по филми от целия свят. На прислугата позволявали да ползват киното, но само за да гледат пропаганден филм за Третия райх.

Работата и настроенията на вилата вървели добре до юли 1944 година, когато е извършен неуспешният опит за покушение срещу Хитлер. Елизабет е работила в Бергхоф почти до самия край на войната, когато е била евакуирана по спешност след бомбардировки над баварската местност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2014 в 02:54

Зная че ще погледнеш какво ти пиша,щото се оглеждаш и оправдаваш като млад войник,мъж който е убеден в идеите си говори смело като мене,и не чака стадото да почне да мисли като него--уверен пастир,а заблудените овце може да се потпат с гегата и те ще хванат верния път,ти си загубен дилетант чикиджия

29.04 2014 в 20:30

Имил,
различните сме много. Ето, примерно аз съм различен - не ме интересуват пари. На практика, дори партии не ме интересуват. Аз съм болен на тема "справедливост". Да, тъпо е, но е така. Та като минем през лайното(уж фашист), после през Йончев(уж журналист), та стигнем до тебИ(Имил), всичко опира до пари.
За Йончев е примерно милион по проект, за лайното балканско е 4-500 лева лесни, за тебе не знам, но важното е пари да се въртят, нали?
Хахахахахахахахаха

И да ти кажа: Йончев е отговорен за наглите антисемирски постинги, но той знае, че в момента има чадър. Може да има чадър завинаги, но сайта му няма да държи завинаги по тоя начин.
Следователно - OFFNews е запалена факла - колкото гор гори. После угасва, а парата се влага в друго.
Стаааааара капиталистическо-комунистическо-социалистическо-неофашишстко-с оциално издържана врътка в любимата ни рОдина.
Хахахахахахахахахахаха
Грубо, ма верно, сори.

29.04 2014 в 20:02

След като масово се сее омраза към различните, как да се отнася болшинството хора към тях. Тук активен е сайтът дир. Но върхът е offnews, който даже не трие призиви за разправа. Ясно е, че докато не се намесят международни организации ще е така. Лично ще се погрижа за това.

А дали редакцията лично е ангажирана с про-фашистка пропаганда? Не знам и се съмнявам. Но допускането ѝ води до по-голяма посещаемост. И евентуално по-голяма подкрепа за ГЕРБ.

Така дойде Хитлер. Единственото успокоение е, че България няма достатъчно ресурси да ни доведе такова нещо. Но, че основните партии (ГЕРБ вкл., за комунистите да не говорим) ползват хитлеристките методи, е очевидно дори за не особено образование, каквито в този сайт се срещат по-рядко.

29.04 2014 в 17:52

Дългожителството на прислужницата на Хитлер доказва по безспорен начин конфортния и правилен живот в Германия по времето на Фюрера.Хубава храна здравословен живот,КИНО,хубав национален секс,разбира се че ще си спомня и ще се хвали жената)))))

29.04 2014 в 17:45

Няма начин да обидя българите щото съм истински българин иам дядо частвал в Априлското въстание,имам дядо воювал в първата световна и друг дядо воювал във Втората световна.
Започвам нов абзац защото евреите са най наболелия проблем на България Русия Европа и Америка.НАТО на днешния ден е кръстоносната армия на евреите сионисти.И това не го измислям аз,за това говори умната и смела част на човечеството.Демократичната система на управление и подобната система в Русия са патент на евреите и създават благоприятни условия за разграбване на държавите и убийство на местните народи.Да именно антисемист трябва да е всеки нормален човек обитател на Земята,един пример синдрома на Даун от което страдат семейни двойки в които има евреин е резултат на кръвосмешението на виша с ниша еврейска раса ,и болеста е сигнал от Господа за неспазване законите на Твореца.С гейските двойки евреите се опитват да се размножават изкуствено ,защото естествено не могат,те са кътъри и помежу си не раждат деца,а осиновеното от педераси евреи дете нееврейче става автоматично еврей

29.04 2014 в 13:44

Хитлер обичал сладко леле каква сензация. Явно женицата е решила да изживее свойте пет минути слава.

29.04 2014 в 13:43

Изчаках малко за да се види ефектът от статията. Прегледайте по-внимателно коментарите. Още ли не е ясно това, което написах и за което получих повече от 120 минуса? И ако Зорница не разбира от по-изтънченаta пропаганда на статията, останалите също ли не разбират. Наистина мислех да направя анализ (на пропагандата), но се отказах. Само ще се върна към откровено антисемитските и към леко симпатизиращите на хитлеристите коментари. Или и коментарът за "вилата" пак не е ясно да е симпатизиращ?

29.04 2014 в 07:31

Йончев, благодари се, че не съм еврей. Иначе за репликата на лайното "СМЪРТ НА ЕВРЕИТЕ", лично щях да дойда до Витошка 15 и да ти нашокам канчето.
Да, ти си отговорен да няма такива неща. Утре ще почнат да пишат "смърт на българите".
Мама ти дейба продажна, вземи мерки, не виждаш ли, че лайнарите те превзеха.