Официално признават одеколона за спиртна напитка в Русия

OFFNews Последна промяна на 16 март 2016 в 15:55 6799 6

одеколон
Част от козметиката "с двойно предназначение"

Руската федерална служба за регулиране на алкохолния пазар ще настоява редица парфюмерийни продукти да бъдат признати за алкохолни напитки и продажбата им да бъде лицензирана, предаде РИА "Новости".

Става дума за лосиони с характерни имена като "Перец", "Хлебный", "Зверобой", съдържащи етилов алкохол, и продавани като козметични средства,  уточнява шефът на службата Владислав Заславски.  Подобни продукти трябва да се изключат от списъка на парфюмерийните продукти. 

На руския пазар има и "хранителни добавки" със съдържание на спирт между 45 и 70% и названия като "Наполеон", "Кедровый" и "Хлебный". Те също вече ще се продават по режима, валиден за алкохолните напитки, каза Заславски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2016 в 16:50

Типично поведение за зависимите грантаджийски медии е принципът - само лошо за субектите, срещу които трябва да се говори/пише по поръчка. Както и обратното - само хубаво, в зависимост от това кой плаща.
А когато дори и лошото липсва, или не може да бъде измислено, то тогава се прибягва до иронизиране, осмиване или подиграване, както е в случая.
В интелигентните и независими, доколкото последното е възможно, Русия се споменава изключително във връзка с частичното и изтегляне от Сирия, придружено с анализи, прогнози и т.н. За ужас на някои в почти всички случаи оценката за ролята на Русия там е категорично положителна.
Но ОФФневс не може да публикува, дори на препечати нищо такова. Затова си пише за някакви одеколони. Само дето за забравили да включат и "Тройной".

16.03 2016 в 16:36

Това едно време беше виц. Явно в матушката вицовете стават реалност.

16.03 2016 в 16:24

Населението пие когато е нещастно.
Когато се увеличава консумацията на алкохол значи хората стават по-нещастни.
Просто статистика.

16.03 2016 в 16:22

Сипи едно Хуго Бос братушка!
Пияници мизерници! ;-)

16.03 2016 в 16:19

Интересно, щом имат хранителна добавка с 70% спирт, колко ли процента е основното блюдо, на което трябва да надбавят евразийските стожери на правосмукането? Но още може, нали мечтаят източноевропейците да сме им пак в мъглявата разфокусирана сфера.

16.03 2016 в 16:05

Меню "Русофили".
Липсва само табуретовка (по Илф и Петров.