М-Тел с най-бързата 3G мрежа у нас

Последна промяна на 26 март 2012 в 17:38 2575 3

3G мрежата позволява бърз достъп до файлове и сайтове в цяла България. Снимка: Сергей Антонов
3G мрежата позволява бърз достъп до файлове и сайтове в цяла България. Снимка: Сергей Антонов
М-Тел поддържа най-бързата 3G мрежа в България, гласи изследване на германската компания за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK. Българският телеком е получил сертификат за втора поредна година заради недостижимите от конкурентите си 42 Мbps (Megabits per second - “Мегабита в секунда") в цели 17 български града. 3G мрежата позволява висока скорост за приемане и предаване на данни и бързина за зареждане на HTTP сайтове. Освен че са изцяло независими, резултатите са съвсем скорошни - измерването е направено през февруари и март 2012 година. От по-големите градове са „тествани“ София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. Тестовете се състоят в изпробване на скоростта, с която определен файл се сваля или качва, изпраща или получава. Експериментите са извършени с най-новата софтуерна версия на системата за измерване SwissQual Diversity и освен статично, са направени и при движение с автомобил. М-Тел си е спечелил първото място с повече от 3000 качвания и сваляния на файл за 30 секунди, използвайки 3G мрежата си. Част от доклада на NET CHECK, в който M-Тел са поставени много над своите конкуренти, гласи: „При 72% по-висока средна скорост при приемане на данни и 86% по-висока средна скорост при предаване на данни в сравнение със следващата по скорост мрежа е очевидно, че съществува ясно изразена дистанция между Мобилтел и останалите два оператора”. Най-високата скорост на 3G мрежата на телекома – дo 42 Mbps може да се използва в 17 града в страната - София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Шумен, Велико Търново, Добрич, Плевен, Враца, Монтана, Видин, Свищов, Козлодуй и курортите Албена, Св Константин и Елена и Слънчев бряг. 3G мрежата на М-Тел с по-ниска скорост – 21 Mbps пък е достъпна за близо 5 700 000 човека.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2012 в 20:18

На 30 км. от София няма никаква 3G мрежа на М- Тел , което е безобразно за 25 лева на месец!!!

30.03 2012 в 12:47

Net Check не могат да бъдат подведени и сертифицирането на MTel като притежател на най-бързата 3D мрежа е признание за качеството на работата и нивото на обслужване на мобилния оператор.

26.03 2012 в 23:20

Внимавайте с бързите мрежи, защото броадбенда им натоварва плана за данни. Тук в Щатите вече запоянаха да пищят. Изтеглен филм от мрежа с LTI (4G) се рвнявал на 4 гигабайта. клеинт на компанията Veraizon получил сметка за над $8 хиляди. Разбрал, че е надхвърлил много лимита на пакета данни за много по-кратко време. Това се сължи на високата скорост и по-широкия бродабенд. Засега зная самоче М-Тел има скорост 3G. Не зная как са организирани пакетите данни в месечните планове. Тук в Щатите се плаща на гигабайт и няма неограничен обем.