Котка наследи €10 млн., парите отиват при прислужницата

OFFNews 10 декември 2011 в 20:06 3946 0

Италианската котка Томасино наследи €10 милиона, след като заможната ѝ собственичка почина миналия месец на преклонната възраст от 94 години. Колкото и внушително да звучи сумата, с нея Томасино всъщност става едва третия най-богат домашен любимец в света.

Собственичката на котката Мария Асунта е имала множество имоти и вили из цяла Италия, както и сериозни банкови сметки и дялове от корпорации, но нито един роднина, на който да остави имането си. Преди 2 години Асунта, с помощта на двамата си адвокати е написала завещание, в което оставя всичко на котарака Томасино, който намерила на улицата навремето.

За нещастие котката няма да задържи наследството, тъй като според италианските закони това е невъзможно. Затова и в завещанието е препоръчано парите да бъдат дарени на „подходяща асоциация за закрила на животните, ако такава бъде открита“.

Една от адвокатките потвърждава, че издирване на подходяща асоциация наистина е имало, но такава не е била открита.

В крайна сметка внушителната сума е отишла при прислужницата на Мария Стефания.

„Накрая сметнахме за най-подходящо да дадем завещанието на прислужницата Стефания, която се грижи за Мария и Томасино в последните няколко години. В интерес на истината, котаракът не се нуждае от толкова много пари. Доволен е и при наличието на паничка мляко и бисквити.“

Неофициално най-богатият домашен любимец е Гюнтер IV – немска овчарка, която е наследила около 300 милиона евро от баща си Гюнтер III, който пък от своя страна ги е наследил от починалата си собственичка графиня Карлота Либенщайн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови