Quantcast

Ентусиасти събуват панталоните в софийското метро

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 11 януари 2014 в 13:11 19634 10

Флашмобът през 2013 г. Снимка: Димитър Калиновски
Флашмобът през 2013 г. Снимка: Димитър Калиновски

За трета поредна година група ентусиасти ще си махнат панталоните, пътувайки в софийското метро и ще станат част от международния флашмоб "Без панталони в метрото".

Събитието се организира от SG Events & Flashmob Bulgaria, началото му е утре пред паметника на съветската армия в 15 часа. След това групата ще се пренесе към подлеза на метрото на Софийския университет, където всъщност ще започне разсъбличането.

Пред OFFNews организаторът на флашмоба Ники Вълков сподели, че тази година се очаква да бъде най-успешна за евента.

Идеята зад No Pants Subway Ride е проста: Случайни минувачи се качват в мотриса на метрото на отделни спирки в средата на зимата, без панталони. Участниците се държат така, сякаш не се познават един друг, като всички те носят зимни палта, шапки, шалове и ръкавици. Единственото необичайно нещо всъщност, е липсата на панталони.

До момента във фейсбук страницата на събитието има потвърдили участие над 280 души.

Миналата година флашмобът можеше да се похвали с голяма успеваемост, медиен интерес и много усмивки сред пътуващите в метрото.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2014 в 17:05

A statement on the Improv Everywhere website said: ‘The mission started as a small prank with seven guys and has grown into an international celebration of silliness, with dozens of cities around the world participating each year’

ето ви обяснение от източника директно. по спокойно го карайте по спокойни деца ще отгледате дай боже и в по спокойна държава ще живеете

13.01 2014 в 07:45

Е то може някои да носи тениска на Металика или за да е по-българско, шапка на Мтел, това значи ли, че те организират мероприятието? А и защо наистина трябва да има някакъв особено дълбок смисъл?

12.01 2014 в 21:31

Ем, не знам какъв точно е смисълът на всичко това, лично на мен също ми прилича на вид показване, правене на интересни. С такава акция не би се постигнало нищо и никъде, просто участниците в нея има голям шанс да дискредитират групата, към която се причисляват. На една снимка видях стикер "Оставка", направен по модела на Ранобудните, та правете си изводите. Разбира се първо трябва да си зададем въпроса дали гореспоменатата групировка има някакъв вид рейтинг в положителния спектър, който може да бъде съсипан. И така нататък ...

12.01 2014 в 14:35

Булгаристан ама друг път. Това го има и на други места по света, където се приема позитивно. Само дето хората там не гледат на всяко нещо негативно. Защо в тая наша държавица всичко се приема толкова негативно, защо ви е нужен някакъв дълбок смисъл, за да участвате в нещо или просто да наблюдавате, да се забавлявате? Ние последни останахме със закостенелите мозъци и това си е...

11.01 2014 в 20:19

БЪЛГАРИСТАН..................... :/

11.01 2014 в 19:23

Присъединявам се изцяло към първия коментар.В тази акция няма смисъл и послание.Бунтът среyу общоприетия начин на обличане отдавна е изконсумиран от хипитата.И, освен това, натрапвайки тази тъпотия на хората, обезценяват истинските акции на протест.

11.01 2014 в 16:58

ебат разврата, утре ще има потоп

11.01 2014 в 15:32

Защо животът изглежда все по-безмислен и все по-безмислен? Мероприятието на Гащопоказателите донякъде дава отговор на този въпрос. Безмислена акция, която трябва да забавлява и вероятно да вмени някакво послание. Както и купищата тъпи мероприятия, натрапчиво рекламирани в посока на това, колко весели и умопомрачителн идеи прокарват. Скучаещото население се ангажира все повече и повече с тях, като не му остава особено много време да се занимае с по-смислени, трайни и полезни дейности. Страшно е куул да се правиш на идиот по сцените, площадите, в метрото, но е адски тъпо да си свършиш работата. А работа има и то много. Толкова много, че и седващите няколко поколения да се впрегнат да я вършат, надали ще се стигне до желания резултат. Куул е да се издраска с графити каквото ни попадне пред погледа (още малко безобразие никога не е излишно), но не е куул да се чисти, рестарврира, поправя, да боядисва естетично, да се измият потъналите в гнус гаражни ролетки, да се събере и някое друго кучешко лайно ...За сметка на това е куул освен всичко останало да си свалим и гащите, за да си покажем татуираните задници. Животът изглежда безмислен и наистина става безмислен, защото не се прави нещо, което да има стойност. Което да радва, да вдъхва достойнство, да оставя истинска следа в битието.
Хайде да го погледнем по друг начин. Метрото е обществен транспорт, създаден за удобство на хората. Всеки вагон, всяка минута пренеся куп човешки съдби. Метрото не е създадено за да носи удоволствие, за да е увеселителен парк, циркаджийска площадка. Когато се вмъкнеш вътре трябва и поне малко да си дваш сметка, че до теб може да се возят хора с истински проблеми, които нямат никакво желание да виждат теб или когото и да било в този момент, но нямат друг избор за придвижване или за да си останат в къщи. И е в известна стпене садистично да се появиш без панталони, ако случайно се случи в твоя вагон да пътува някой, който в момента дълбоко страда. И ако този човек не беше в това състояние и искаше да гледа гащи, щеше да отиде в някой нощун клуб където е прието да подвизаването и по монокини. Не в метрото. Не той е дошъл при гащите, а ти му се натрапват. Може би в най-трудния му ден.
Неделима част морала е да уважаваш чувствата на другите и да не накърняваш себеуважението им. Нямаме право да унижаваме никого незачитайки общественото пространство, децата, възрастните, болните, инвалидите или притеснените хора. Колкото и куул да ни се струва поредната кретения, която правим.
Животът ще става все по-безмислен и по-безмислен докато продължава да се бъгва ежедневно от всякакви недомислици. Защото както казах - от тях време за Мисъл не остава. Докато човек си губи времето да обозре глупостта, която ни бомбадира все по-активно, потъва в отчаяна безпомощност. Понеже си дава сметка или поне се досеща, че има само два избора - да се прости със своето време за да се бори!? поне да ги понамали или да не им обръща внимание. Първият е алогичен - подобни дивотии изобщо не трябва да се допускат. Вторият е още по-лош, съкрушителен - налага се да се примири с антидемократичния терор на вече извратената идея за Свободата на всеки пълен Глупак.

11.01 2014 в 14:59

За трета поредна ?ГРУПА? Да не е "година"? ?КОЙ? ви е редактора? :)

11.01 2014 в 14:58

Хе хе, желаещи има ли и за без прашки?