Ако Тръмп спечели, да се преместя ли в България

OFFNews 16 март 2016 в 11:50 34254 32

"Ако Тръмп бъде избран, да се преместя ли в България?" - такъв въпрос задава явно притеснен американски гражданин в популярния сайт за въпроси и отговори Quora.com.

"Интересувам се много от тяхната култура и разбирам малко от езика. Имам и идеята да прекарам малко време там и ако Тръмп бъде избран, може да е повратна точка. Чудех се дали е добра дестинация?", пита анонимният потребител.

Неговият въпрос получава дълъг и подробен отговор от Джей Маккинън:

"Не бих ти препоръчал да се преместиш в България, ако Тръмп бъде президент, защото едни избори не са причина да емигрираш. Но бих те окуражил да се преместиш в България, ако я харесваш. Добра дестинация ли е? Така мисля, но не е за всеки.

Мисля, че трябва да си малко киберпънк, за да харесваш градската част на пост-съветска България. Когато хората ме питат каква е България, им казвам, че е като от бъдещето. С това се шегувам само наполовина.

Страната е достъпна, приятелски настроена към емигранти, невероятно безопасна в сравнение със САЩ и липсват социални конфликти, които набъбват в по-богатите европейски общества. Храната е доста хубава, лекарските грижи не са зле и климатът също е интересен. Полицаите шокиращо не са агресивни, като все още не съм видял или чул нещо, което да потвърди това, че са корумпирани. Въпреки че е старомодно, правителството е странно ефективно и слабо откъм регулации. (Знам, че съм бил в България прекалено дълго, когато се върна в САЩ и се чувствам все едно влизам в полицейска държава).

Признавам си: Не е Обетованата земя за много хора. Говорим за държава, която е толкова икономически неразположена, че сирийските бежанци я заобикалят и не искат да останат. Заплатите са отвратителни, безработицата е висока, така че ще имаш нужда от външен приход, за да оцелееш. Ще имаш и нужда от предприемачески дух, за да печелиш в България, но животът тук може да бъде много лесен и без много пари. Инфраструктурата показва ефектите от ентропията след 25 години на строги мерки. Архитектурата на всичко, строено след Втората световна война, има чара на Алкатраз.

Лично за мен най-лошите страни на България са, че е прекалено далеч от Северна Америка и че на този континент никой не прави хубава Индийски пейл ейл (вид бира - бел. ред.). От друга страна пък спестеното от един месечен наем ти плаща пътуване до Портланд."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!