Ако Тръмп спечели, да се преместя ли в България

OFFNews Последна промяна на 16 март 2016 в 11:50 33277 32

"Ако Тръмп бъде избран, да се преместя ли в България?" - такъв въпрос задава явно притеснен американски гражданин в популярния сайт за въпроси и отговори Quora.com.

"Интересувам се много от тяхната култура и разбирам малко от езика. Имам и идеята да прекарам малко време там и ако Тръмп бъде избран, може да е повратна точка. Чудех се дали е добра дестинация?", пита анонимният потребител.

Неговият въпрос получава дълъг и подробен отговор от Джей Маккинън:

"Не бих ти препоръчал да се преместиш в България, ако Тръмп бъде президент, защото едни избори не са причина да емигрираш. Но бих те окуражил да се преместиш в България, ако я харесваш. Добра дестинация ли е? Така мисля, но не е за всеки.

Мисля, че трябва да си малко киберпънк, за да харесваш градската част на пост-съветска България. Когато хората ме питат каква е България, им казвам, че е като от бъдещето. С това се шегувам само наполовина.

Страната е достъпна, приятелски настроена към емигранти, невероятно безопасна в сравнение със САЩ и липсват социални конфликти, които набъбват в по-богатите европейски общества. Храната е доста хубава, лекарските грижи не са зле и климатът също е интересен. Полицаите шокиращо не са агресивни, като все още не съм видял или чул нещо, което да потвърди това, че са корумпирани. Въпреки че е старомодно, правителството е странно ефективно и слабо откъм регулации. (Знам, че съм бил в България прекалено дълго, когато се върна в САЩ и се чувствам все едно влизам в полицейска държава).

Признавам си: Не е Обетованата земя за много хора. Говорим за държава, която е толкова икономически неразположена, че сирийските бежанци я заобикалят и не искат да останат. Заплатите са отвратителни, безработицата е висока, така че ще имаш нужда от външен приход, за да оцелееш. Ще имаш и нужда от предприемачески дух, за да печелиш в България, но животът тук може да бъде много лесен и без много пари. Инфраструктурата показва ефектите от ентропията след 25 години на строги мерки. Архитектурата на всичко, строено след Втората световна война, има чара на Алкатраз.

Лично за мен най-лошите страни на България са, че е прекалено далеч от Северна Америка и че на този континент никой не прави хубава Индийски пейл ейл (вид бира - бел. ред.). От друга страна пък спестеното от един месечен наем ти плаща пътуване до Портланд."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2016 в 12:39

Очевидно козяците са поръчали всички грантови медии да имат всеки ден по един МАТЕРИАЛ ПРОТИВ ТРЪМП. Това се казва ГЬОБЕЛСОВА ПРОПАГАНДА. Сън не ги лови, че на власт идва личност извън истблишмента. Обаче следващия американски президент се казва ДОНАЛД ТРЪМП.

17.03 2016 в 10:10

Подучух че България щяла да пуска зелени карти за американците чрез томбола. Ще се излъчва всяка неделя и Лилето ще върти топката и ще вади късметлиите.

17.03 2016 в 08:52

Глупаци в България нови не ни трябват повече. Имаме си достатъчно. Самият подтекст на въпроса означава че питащият няма място в България. Защото Тръмп е най-добрият кандидат за президент, който ще ликвидира ционискот статукво на САЩ! Второ тук в България не обичаме мюсулмани, негри, ционисти. Обичаме Христос, руснаците и другите православни, обичаме да живеем в свободна страна и да не сме роби. Което не е лесно. Така че стой си там в Щатите и ручай жабетата глупако който не харесваш Тръмп за президент а харесваш Обама Барак Хюсейн.

17.03 2016 в 08:24

"храната е хубава (ако имаш пари за нея и ако внимаваш какво купуваш от магазина), лекарските грижи не са зле (ако не ти трябва направление и си платиш) и климатът също е интересен (ако имаш време и пари да му се насладиш). Полицаите шокиращо не са агресивни (даже трудно биха се мръднали да ти помогнат), като все още не съм видял или чул нещо, което да потвърди това, че са корумпирани (корумпираните са по-високо). Въпреки че е старомодно, правителството е странно ефективно (за себе си) и слабо откъм регулации (за #КОЙ)".

17.03 2016 в 07:51

Ама тия брадърси-хамериканци били яко облъчени!Не ги интересува какво им казва батката,а какво пее радиото.И като си помисля,че и нас искат да ни направят такива лумпени?!А аз къде да се изнеса...........

17.03 2016 в 02:09

АКО СПЕЧЕЛИ ТРЪМП ТИ ИДИ НА МАЙКА СИ У ГЪ....А.боклук

16.03 2016 в 23:45

Цялото това хейтъртъвсво от Хамериканските медии, което се излива над Тръп ме кара до харесвам (а до сега ми е бил доста антипатичен)...

16.03 2016 в 21:56

Значи, първо за полицаите, на фона на американските, нашите са цвете. Факт. Погледнете статистика на арестите и на присъдите за сащ и останалия свят. Няма други такива. Да кажа и една добра дума за наште. Днес, на границата "чесън" участва в "беседа"-пост контрол на граничните власти на която бе поканен да сподели ако е бил жертва на корупционен натиск. Няма да крия, инициативата ми направи добро впечатление. Вярвам във всички усилия, които са част от системен подход.

Относно IPA-та, да не се тревожи колегата. В краен случай ще му продам от личното си производсво. Бира има!

Климата интересен? wtf? Не, леко шибан е. С тези брутални температурни амплитуди, България не е за всеки.

16.03 2016 в 21:28

... всъщност идеалният вариант би следвало да е Сандърс -президент, Тръмп - вицепрезидент, или пък обратно според резултата от изборите(както е било и носило добри резултати за страната в ранните години на САЩ и според оригиналната конституция), а пък Клинтън и Круз трябваше да със забрана да се кандидатират в следващите 24 години.
А за фамилията Буш лустрацията следва да важи за следващите 80 години.

16.03 2016 в 19:29

Коментаторите,вие мразите американците или мразите българите,че не става много ясно...Или всички,а?