Проливни дъждове с градушки в повече от половин България

OFFNews 07 май 2015 в 09:20 5126 0

Снимка sxc.hu/Michael & Christa Richert

Проливни дъждове с гръмотевици се очакват в повече от половината области на България за днес. НИМХ-БАН обяви жълт код в тях за потенциално опасно време.

Областите са: Ловеч, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Разград и Силистра.

Валежите ще започнат в следобедните часове в Централна България, а до полунощ те ще обхванат и Източна България, където се очакват и градушки. Очаква се да паднат средно около 25 л/кв.м.

Температурите в цялата страна ще се понижат, като максималните ще са между 23 и 28 градуса.

Преди обяд над Черноморието ще е слънчево, но след обяд облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 19° и 24°, Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 13° - 16°.

Валежите ще продължат в петък и събота, когато максималните температури ще са 24 градуса, а минималните 11-13. В неделя и понеделник ще е още по-хладно. Минималните температури ще са средно 9 градуса, а максималните - 19-22 градуса. До сряда ще има валежи, на места с гръмотевици, а температурите ще останат 20-21 градуса максимални, 8-9 градуса минимални.

Най-важното
Всички новини