17 години затвор за мъж, убил с ритници баща си

OFFNews 25 февруари 2015 в 11:30 3700 2

17 години затвор за мъж, убил с ритници баща си

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди 17 годишната присъда на Вангел Димитров, който преди две години във Варна уби баща си по особено мъчителен начин и с особена жестокост. 

В началото на юни миналата година Варненският окръжен съд (ВОС) за първи път призна вината на 39-годишния мъж затова, че през февруари 2013 година, при условията на опасен рецидив и с особена жестокост умишлено убил 63-годишния си баща Николай.

Няколко месеца убийството Вангел излязъл от затвора и заживял в дома на родителите си. Той е осъждан два пъти за тежки престъпления - блудство и за грабеж. Често се карал с баща си, особено след употреба на алкохол.

На 9-ти срещу 10 февруари 2013 година баща и син седнали да пият. Скарали се и скандалът между тях ескалирал в бой. Вангел започнал да бие баща си с юмруци в главата и след като го повалил на пода продължил побоя с ритници.

След като видял, че мъжът е в безпомощно състояние, го отнесъл в леглото му. Два дни по-късно потърсил съседката, за да ѝ каже, че намерил баща си пребит пред входната врата. На място е извикан медицински екип, който установил, че обезобразеният от ударите в главата мъж с тежка черепно-мозъчно травма вече е неадекватен и е изпаднал в кома. Без да дойде в съзнание Николай Димитров починал 18 дни по-късно в МБАЛ „Св.Анна“ във Варна.

В началото на юни 2014 година, при условията на съкратено съдебно следствие, с разпит на посочени от страните свидетели, ВОС осъди Вангел Димитров на 17 години затвор при строг режим. Първата съдебна инстанция е възприела частичните самопризнания на подсъдимия като смекчаващи вината обстоятелства. Като такива са отчетени и свидетелствата, че убитият системно е упражнявал физически тормоз над семейството си. При последвалия съдебен контрол, както Апелативен съд Варна, така и ВКС споделят изводите, че вината за тежкото престъпление е доказана по безспорен начин и ВОС по справедливост е присъдил наказанието.

След решението и на третата съдебна инстанция, 17-годишната присъда на Вангел Димитров вече е приведена в изпълнение в затвора Варна.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Алдарон

28.09 2023 в 19:04

Не знам ,кой изрод е свидетелствал, но това е абсолютна Лъжа. Николай беше един от най-добрите хора които може да има на тоя свят и даваше душа и сърце за семейството си. Със сигурност дори и ръка не е вдигнал ,когато това изчадие адово е започнало да го бие.
Мир на Душата му!