11 месеца затвор по бързата процедура за трафикант на хора

OFFNews 11 септември 2015 в 11:07 1633 0

Районният съд в Царево осъди на 11 месеца затвор трафикант на имигранти, който беше задържан за превозването на 54 бежанци.

Калчо Илиев беше признат за виновен за това, че на 07 септември 2015 г. в района на местност ,,Пальокупата’’, землището на с. Бродилово, община Царево, в зоната за отговорност на ГПУ - Малко Търново, в съучастие с неустановен към момента помагач, е превел през турско-българската граница 54 души без документи за самоличност. Те били натоварени в микробус "Ивеко".  

Превеждането през границата е извършено без разрешение на съответните органи и е станало на т. нар. "зелена граница". Помощта на Калчо Илиев се изразявала в това, че той изчакал на българска територия групата, натоварил хората край с. Синеморец, параклис „Света Петка” и превозил хората към вътрешността на страната. 

След споразумение с прокуратурата Илиев е получил 11 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изпълнение. Той ще трябва да плати и глоба от 2 000 лв., а товарният му автомобил е конфискуван. 

Одобреното споразумение има сила на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Районна прокуратура-Царево продължава разследването срещу неизвестния извършител, превел бежанците през българо - турската граница, чийто помагач е бил Калчо Илиев.

Най-важното
Всички новини