Сестрата на загиналото момиче на бул. ''Сливница'': Ани се върна от Франция заради Явор

OFFNews 10 май 2023 в 09:45 16447 2

сестрата на загиналото момиче

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Марина, сестрата на загиналото момиче

Загиналата в катастрофа на столичния бул. "Сливница" Ани се е върнала от Франция в България заради Явор. Това разказа нейната сестра Марина пред Нова ТВ. 

В две поредни вечери хора, живеещи в близост до мястото на катастрофата, се събраха на протест, като почетоха паметта на Ани и Явор и поискаха мерки, за да не се стига до подобни инциденти. Столичният общински съвет ще изслуша министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев заради произшествието. 

18-годишният шофьор, причинил тежката катастрофа, оправда удара с това, че е бил заслепен от движещите се в насрещното автомобили. Той има книжка от 2 месеца, а пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. 

"Дори и да е бил заслепен шофьорът, не мога да разбера как оправдава това скоростта, с която се е движил. Заслепен ли си, намаляваш скоростта и спираш. А на всички камери се вижда как прелита през булеварда", коментира Марина.

Тя описа Ани и Явор като чисти души, винаги усмихнати, спокойни, искащи да помогнат, да направят нещо за всеки. "С цял един живот пред тях, с много планове и амбиции, живот, който им беше отнет, и то по много нелеп начин", каза тя.

Сестрата на загиналото момиче допълни, че разбира колко е тежко и на семейството на шофьора, но "тяхното момче е живо и те могат да го прегърнат, на нас тази привилегия ни беше отнета".

По думите на Марина Ани и Явор се познават от деца. След това всеки продължил по пътя си. Но през 2019 г., след като Ани и Марина се прибират за коледната си ваканция от Франция в България, младежите излизат на среща и впоследствие се събират. 

По време на пандемията през 2020 г. Ани решава да се върне у нас заради Явор. В България отворила студио за татуировки. 

Марина описа сестра си и Явор като млади и амбициозни хора, които са имали да дадат много. Както бащата на Явор разказа, младежите са се готвели за сватба: "Допреди 1-2 седмици разменяхме снимки на булчински рокли". 

Тя е категорична, че на 18 години човек е пълнолетен и отговорен и трябва да си понесе последствията: "Щом е имал силата да кара с такава скорост, сега да има силата да излежи присъдата си". 

"Искам да помним широките им усмивки - те са в слънцето, което ще ни топли, любовта им ще е във всяка глътка въздух, за да ни напомня, че това е най-важното – да обичаме и да бъдем обичани", каза още Марина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

10.05 2023 в 14:45

Когато сина навърши 18 и изкара книжка, в гимназия още, сме излизали сигурно ехе, 30 пъти да караме в най-разнообразни условия. Беше си минал изпита без подкупи, беше си изкарал там часовете в школата.

Толкова неувереност, толкова глупави въпроси. Допускам, че много от нещата са му обяснени веднъж или няколко пъти, но кой да ти помни. И аз съм бил тийнейджър, в движение съм се учил и аз, щото татко ми не беше го направил за мен.

Само това ще кажа. Деца не се гледат сами.

А по повод загиналите дечица - Бог да ги прости.

11300

1

yoghurt

10.05 2023 в 12:41

Нали ДАИ-аджията и инструктора са изкарали едни 200 лева, това е по-важното...

Като чух какво е по университетите и заведенията ни, окопали се гадове наричащи себе си асистенти и прочее, нищо чудно. Кой да му покаже на това 18 годишно теле.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика