Незаконно строителство на плажа в Балчик

OFFNews 04 август 2015 в 08:31 4465 4

Незаконно строителство на плажа в Балчик

Достъпът до централния плаж на Балчик беше блокиран от собственик на имот, където общината попаднала на незаконно строителство, показва репортаж на Нова телевиция. Входовете за Централния плаж, които хората ползват от години, за да влизат там, от съвсем скоро са затворени с ограда и предупредителни табели.

Хората в Балчик се възмущават, че новият собственик на доскоро техния подход към Централния плаж на града не си е направил труда дори да подмени табелата. Така постигнатата символика разкривала напълно отношението на инвеститорите към родните плажове.

На обекта липсва задължителната табела за строителна дейност, въпреки че видимо нещо се изгражда. При появата на камерата на телевизията, работниците напуснаха обекта, а малко по-късно един от тях свърза по телефона репортера с човек, когото нарича "шефа". Представилият се с името Неделчо Марков нареди на тв екипа да напусне имота веднага. 

Той твърди, че щом на мястото няма бетон – няма и строителство, а хората, които са на обекта, били охранители.

Заместник-кметът по строителството разказва, че собственикът е купил имота на публична продан, но в общината не знаели подробности за него. Признава, че има многобройни жалби срещу случващото се на плажа.

Бил съставен констативен акт, изпратен на собственика на имота „Интер Инвест” ЕООД, регистрирано в Силистра. Кметът на общината Николай Ангелов щял да издаде заповеди за спиране на строителството и за прекъсване на тока и водоснабдяването на обекта. За нарушаването на строителната забрана санкциите започват от 10 000 лева, а другата мярка е събарянето на обекта, което ако собственикът не направи сам, се извършва за негова сметка от общината.

От администрацията предвиждат, че всички техни заповеди ще бъдат обжалвани и бунгалата може и да станат факт до края на лятото. Обещават да поискат премахване на предупредителните табели, стряскащи туристите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews