Джи Пи Груп: Работим само със средства с ясен произход

OFFNews 14 ноември 2018 в 21:15 2216 0

Всички средства, с които "Джи Пи Груп" и нейните акционери работят, са с ясно доказан и законен произход, обявиха от компанията в позиция, след като специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама души, свързани с "Джи Пи Груп".

Те са обвинени, че от началото на 2014 г. до 7 октомври 2018 г. са се сговорили (престъпление по чл. 321, ал.6) да извършват данъчни и финансови престъпления с цел получаване на имотна облага в особено големи размери. На единия от привлечените е повдигнато обвинение за пране на пари, обявиха от спецпрокуратурата.

Досъдебното производство е образувано след пресичането на опит на съдружник във фирмата да нареди 14 млн. евро по банкова сметка в чужбина, обясниха от обвинението.

"Извършването на финансови и банкови операции е обичайна дейност, която не съдържа никакви елементи на престъпление", се посочва в позицията.

От "Джи Пи Груп" посочват, че още преди месец са заявили пред прокуратурата желанието си за пълно съдействие на разследването, но до момента не са потърсени за официална информация.

"В подкрепа на горното твърдение в момента на повдигането на обвиненията на прокуратурата са предоставени повече от 1000 страници доказателствен материал за законния произход на средствата", се посочва още в позицията. 

От компанията са категорични, че до момента прокуратурата не е представила никакви доказателства по случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови