Блъснатият от кола на НСО отнесе глоба

От службата отказват да посочат кой се е возил в автомобила им по време на инцидента

Юлиан Христов 02 март 2016 в 15:04 15639 24

Блъснатият от кола на НСО отнесе глоба

Мъжът, който в сряда беше блъснат от автомобил на Националната служба за охрана (НСО), отнесе глоба за неправилно пресичане. Шофьорът на автомобила пък е санкциониран с фиш за 20 лв. за проявено невнимание по отношение на пешеходец.

Глобеният Атанас Русев обясни пред OFFNews, че е пресякъл, след като е видял, че регулировчикът на кръстовището е обърнат с гръб към него. Според правилника за движение по пътищата това позволява той да пресече. В същия момент обаче регулировчикът пропуска кортеж от три автомобила. От разпространените кадри от охранителни камери се вижда, че въпросното Ауди на НСО се включва след преминалия кортеж, след което блъска пешеходеца.

Според Русев шофьорът на автомобила казал на полицаи, че бърза и бил готов да си тръгне, но бил блокиран от протестиращите в този момент пред парламента. Пострадалият каза още, че регулировчикът първоначално е заявил, че не е видял инцидента, тъй като е бил обърнат с гръб. Пред разследващите по-късно обаче заявил, че Русев е пресякъл неправилно и той е видял нарушението. Именно тези показания са взети предвид. Пострадалият пък твърди, че от полицията отказали да вземат показания на други свидетели на инцидента.

Според СДВР обаче мъжът е нарушил закона, защото е пресякъл на място, на което няма пешеходна пътека и не е спазил указанията на регулировчика.

На запитване на OFFNews от НСО отказаха да посочат дали в автомобила по това време освен шофьора е имало друг и човек. От службата не казват и от кого се ползва автомобилът, тъй като нямало практика да обявяват такава информация. От там обаче поясниха, че шофьорът им досега не е имал нарушения на пътя и наказания.

Автомобилът е един от новозакупените през 2014 г. луксозни лимузини за близо 1 млн. лв. Само година след купуването им, един от автомобилите вече се нуждаеше от резервни части. От НСО обявиха обществена поръчка за доставката на фарове и броня за едно от луксозните возила през октомври 2015 г.

Първият министър, който се възползва от лукса на новите лимузини, беше Даниел Митов. Това стана по време на посещението на американския държавен секретар Джон Кери.

_______

Според статистиката на МВР шофьорите на НСО са най-рисковите държавни служители на пътя. През 2013 година НСО имат най-много издадени фишове от всички автомобили в държавната администрация - 55 броя. През 2014 и 2015 година нарушенията спадат на 39 и съответно 26 (до юли месец). С това обаче НСО продължава да държи лидерството в първенството на държавната администрация по нарушения на пътя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews