Блъснатият от кола на НСО отнесе глоба

От службата отказват да посочат кой се е возил в автомобила им по време на инцидента

Юлиан Христов Последна промяна на 02 март 2016 в 15:04 14661 24

Блъснатият от кола на НСО отнесе глоба

Мъжът, който в сряда беше блъснат от автомобил на Националната служба за охрана (НСО), отнесе глоба за неправилно пресичане. Шофьорът на автомобила пък е санкциониран с фиш за 20 лв. за проявено невнимание по отношение на пешеходец.

Глобеният Атанас Русев обясни пред OFFNews, че е пресякъл, след като е видял, че регулировчикът на кръстовището е обърнат с гръб към него. Според правилника за движение по пътищата това позволява той да пресече. В същия момент обаче регулировчикът пропуска кортеж от три автомобила. От разпространените кадри от охранителни камери се вижда, че въпросното Ауди на НСО се включва след преминалия кортеж, след което блъска пешеходеца.

Според Русев шофьорът на автомобила казал на полицаи, че бърза и бил готов да си тръгне, но бил блокиран от протестиращите в този момент пред парламента. Пострадалият каза още, че регулировчикът първоначално е заявил, че не е видял инцидента, тъй като е бил обърнат с гръб. Пред разследващите по-късно обаче заявил, че Русев е пресякъл неправилно и той е видял нарушението. Именно тези показания са взети предвид. Пострадалият пък твърди, че от полицията отказали да вземат показания на други свидетели на инцидента.

Според СДВР обаче мъжът е нарушил закона, защото е пресякъл на място, на което няма пешеходна пътека и не е спазил указанията на регулировчика.

На запитване на OFFNews от НСО отказаха да посочат дали в автомобила по това време освен шофьора е имало друг и човек. От службата не казват и от кого се ползва автомобилът, тъй като нямало практика да обявяват такава информация. От там обаче поясниха, че шофьорът им досега не е имал нарушения на пътя и наказания.

Автомобилът е един от новозакупените през 2014 г. луксозни лимузини за близо 1 млн. лв. Само година след купуването им, един от автомобилите вече се нуждаеше от резервни части. От НСО обявиха обществена поръчка за доставката на фарове и броня за едно от луксозните возила през октомври 2015 г.

Първият министър, който се възползва от лукса на новите лимузини, беше Даниел Митов. Това стана по време на посещението на американския държавен секретар Джон Кери.

_______

Според статистиката на МВР шофьорите на НСО са най-рисковите държавни служители на пътя. През 2013 година НСО имат най-много издадени фишове от всички автомобили в държавната администрация - 55 броя. През 2014 и 2015 година нарушенията спадат на 39 и съответно 26 (до юли месец). С това обаче НСО продължава да държи лидерството в първенството на държавната администрация по нарушения на пътя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2016 в 09:06

Колата от снимката няма ГО:
Към дата 03/03/2016 МПС с ДКН CB6775AA и номер на рама WAUZZZ4HXFN025479 няма активна застраховка "Гражданска отговорност"

03.03 2016 в 08:57

Видеото естествено вече е свалено...
Когато има регулировчик на движението, при даден сигнал пешеходец може да пресече от всеки край на тротоар (или очертан такъв) в указаната за позволение от регулировчика посока до друг тротоар (или очертан такъв).

03.03 2016 в 01:20

Тази служба трябва да бъде закрита час по-скоро!

02.03 2016 в 22:32

Няма нищо по-хубаво да те блъсне такава кола! Дай боже всекиму!! :)

02.03 2016 в 21:57

Глупости на търкалета... там няма пешеходна пътека и никога не е имало нито реално, нито "по смисъла на закона". Никой не пресича там по очевидни причини. Все едно да кажеш, че на кръстовището на Тодор Александров и Мария Луиза има пешеходни пътеки, защото има тротоари. Зелен каълф, нема акъл за 5 стотинки.

02.03 2016 в 19:40

И аз гледах видеото.....
Регулировчик беше Мистър Бийн....

02.03 2016 в 19:12

Гледах някакво видео по Нова, изглежда ми всичките да са в нарушение.

Пешеходецът скокна да пресича преди колите по Царя да спрат и преди подаден сигнал от регулировчика. В нормална държава всичкият колесен трафик щеше да набие спирачки за всеки случай и да го пусне да мине, а на него щяха да му се скарат или глобят.

Аудито на УБО-то и то се сурна да завива още докато се източваше трафика и докато катаджията бил (уж) с гръб към него, т.е. на червено, подмина полицая от неправилната страна и тръгна да спира чак след като отнесе пешеходеца.

Ченгето смени плочата няколко пъти. Първо беше с гръб, после беше подало сигнал, сега видяло и нарушение.

Е ненам.

02.03 2016 в 18:43

Хубава кола.
Били кортеж от три автомобила.
Това са другите мутри.Щото Властта"уж подгони"кортежите.Но тези на НСО муцуните остават.Отказвали да кажат,коя"ВИП"мутра са возели.Че защо отказват?Колите им-за наша сметка.Гардовете-също.Да не говорим,кой им плаща подръжка,застраховки и целият масраф.
Блъснали човек....голяма работа.Нали човекът не е блъснал тях.
Хубава кола,луксозна,броне.Струвала....много пари.Иначе-Неонатологии търсят някакви си 4-6 хил.лв.,за кувьози за недоносени бебета.Каква отвратителна пародия.

02.03 2016 в 17:24

Да ги съди ,аз преди години имах инцидент с тях. Тогава боклуците започнаха да лъжат мн здраво и даже и полиция ми пратиха.
Заведох им дело и ги разпрах ,даже и не обжалваха. Ако го наиграят с съда ни в Брюксел ще го ощави.

02.03 2016 в 16:37

Не е вярно, че автомобилът на НСО е блъснал пешеходец. Точно обратното - пешеходецът е блъснал автомобила.