Външният министър сефтоса новите коли на НСО

Юлиан Христов 16 януари 2015 в 13:57 12182 4

Външният министър сефтоса новите коли на НСО

Снимка Сергей Антонов

Българският външен министър Даниел Митов е първият политик, който се е возил на един от новите автомобили на НСО по време на официално събитие.

От НСО съобщиха за OFFNews, че по време на визитата на американския държавен секретар Джон Кери, в качеството му на официален домакин на срещата, Митов е ползвал един от новите луксозни автомобили.

"Транспортното осигуряване на ръководителя и членовете на делегацията на Държавния департамент на САЩ е осъществено, като са взети под внимание изискванията и конкретно заявените нужди от дирекция „Държавен протокол“-МВнР. Участието на НСО в реализиране на общия транспортен план е съгласувано и с партньорите от BDS", уточняват от НСО.

Луксозните возила - 7 броя Audi A8, струват на службата, която в края на годината изпитваше недостиг на пари, 723 275 лв. без ДДС. Избраният доставчик на новите лимузини е „Порше БГ“ ЕООД.

Според техническите им данни новите автомобили развиват 100 км/ч за 6.1 секунди, а максималната им скорост е 250 км/ч. Разходът на гориво за 100 км е 6 литра. Според екологичните изисквания за емисията на изгорелите газове автомобилите отговарят на стандарта Евро 6. Гаранцията на Audi-та, която дава доставчикът, е 5 години, като в тях е включено и сервизната им поддръжка.

В края на миналата година НСО подписа и два други договора за доставка на автомобили - 12 бр. Опел Астра и един товарен автомобил Мицубиши Фузо.

Общата цена на трите поръчки е 1 059 655 лв. Това бяха първите и поръчки, които бяха направени от новия началник на службата Ангел Антонов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови