6% от европейците нямат нито един жив близък човек

OFFNews Последна промяна на 22 август 2017 в 12:54 3184 0

6% от европейците нямат нито един жив близък човек, от когото да поискат помощ при нужда или с когото да споделят нещо лично.

Данните на Европейската статистическа служба Евростат за 2015 г. показват, че у нас този процент е под средния - 4.7% няма от кого да потърсят помощ, също толкова няма на кого да се доверят. Хубавото е, че делът на първите намалява спрямо 2013 г. - тогава е бил 7.7 на сто. Отчуждеността между хората също намалява - през 2013-а 90.5% от хората са казали, че има на кого да кажат нещо лично, а две години по-късно процентът им вече е 96.2%.

Проучването е сред населението над 16 години.

Най-трудно е в Италия - 13% от жителите не могат да поискат помощ от никого, 12% няма на кого да се доверят. Мъчно искат помощ и в Люксембург - 12.9% казват "Няма от кого". 12.7% от французите не могат да предолеят бариерата и да споделят.

Положението изглежда най-добре в Чехия, Финландия, Словакия и Швеция, където само 2% от хората казват, че няма от кого да поискат помощ при нужда. Най-свободно споделят в Кипър, Испания, Словакия, Чехия и Унгария. В тези страни отново само 2 на сто смятат, че нито един от роднините и познатите им не заслужава доверието им.

Ниските доходи се отразяват на социалната изолация. В тези европейски страни хората странят повече от другите, отколкото в държавите с висок стандарт.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !