Quantcast

Русия създаде план за колонизация на Луната през 2030 г.

OFFNews Последна промяна на 08 май 2014 в 13:12 7159 10

Снимка "Известия"

Русия започва колонизация на Луната през 2030 г.

Русия започва колонизация на Луната от 2030 г. Това заяви руският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Вече е разработен и проект на Концепцията на руската лунна програма, подготвен от Институтът за космически изследвания РАН, Роскосмос и Московския държавен университет (МГУ), съобщи руското издание „Известия“.

Целта на програмата е в средата на века да се създаде обитаема база на Луната и лунен полигон с възможност за добиване на полезни изкопаеми. Първите космонавти, които ще започнат изграждането на лунната база, ще бъдат изпратени на Луната през 2030 г.

Луната е космически обект на бъдещо усвояване от земната цивилизация и през XXI век може да започне геополитическа конкуренция за лунните природни ресурси. Следователно Русия трябва да създаде арсенал от необходимите средства за обезпечаване на националните интереси в усвояването на Луната, посочват авторите на концепцията, като допълват, че трябва да се осигури независимостта на националната лунна програма от условията и обема на участие в нея на чуждестранни партньори.

Авторите на програмата смятат, че на всеки 3–4 години в страната трябва да се реализира лунен проект.

Досегашните експедиции на Луната показаха, че там има алуминий, желязо, титан и много други елементи от таблицата на Менделеев. Геополитически изследвания ще предоставят още информация за съществуващите на Луната полезни изкопаеми, за степента на съдържание на едни или други елементи, както и за възможността за тяхното добиване, преработка и доставка до Земята, допълват авторите на концепцията.

Планът за усвояването на Луната до 2040 г. включва три етапа. Първият започва още от 2016 г. и продължава до 2025 г. и предполага изпращането на спътници на Луната с изследователска цел.

Вторият етап е между 2028 и 2030 г. и включва експедиции на Луната без кацане на нейната повърхност, като ще се използва транспортен космически кораб.

Третият етап е планиран за 2030 – 2040 г. и включва посещение на Луната от космонавти, начало на строеж на лунна обсерватория и първи елементи на инфраструктура.

Сумата, необходима за изпълнението на лунната програма, все още не е изчислена напълно, но се предполага, че само за първия етап ще са необходими около 28,5 млрд. рубли. Според експерти обаче необходимите средства най-вероятно няма да са за сметка на държавния бюджет, а ще дойдат от частни компании.

Луната е само първата стъпка по пътя към далечния Космос, затова има смисъл тя да се използва като космодрум, заяви научният ръководител от Института за космическа политика Иван Моисеев.

По думите му добитите на спътника природни изкопаеми няма да има смисъл да се превозват до Земята, тъй като това няма да е рентабилно, независимо от стойността на откритите материали, но може да се започне измисляне на начин за отделяне на кислород, който присъства в много съединения на Луната.

По лунната програма все още се работи и когато е напълно готова, ще бъде съгласувана с руското правителство, уточняват учените.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.05 2014 в 21:52

Спомних си един стар виц:
Американци стъпили на Луната,но там вече били руснаците,които боядисвали Луната в червено.Предали тревожната вест в Хюстън,но оттам ги посъветвали да наблюдават спокойно и да не се намесват.Когато цялата Луна била боядисана в червено от Центъра за управление наредили на американците- А сега напишете с бели букви" Кока Кола".

13.05 2014 в 19:40

До лайно във вентилатор

Че си лайно, лайно си, но си и страшно тъп и прост.

".......еврейския народен съд убива .......убиват видни дейци на културата като Вапцаров ......"

Та кой е убил Вапцаров нещо не те разбрах?

Кога е убит Вапцаров, кога е народният съд и кои осъжда той?

Аман от ИДИОТИ и ПРОСТОТИЯ ДЕБИЛНА!!!

10.05 2014 в 18:15

Истината е че Вапцаров и много други истински българи убиха синедриона на евреите.Партизанското движение и шумкарите са работа на ционистите болшевики с подкрепата на еврейското управление на Русия.Целич състав на народния съд са били евреи с малки изключения.еврейския народен съд убива два състава на народното събрание докато не остане никой който да противоречи на еврейската мафия в България ,убиват видни дейци на културата като Вапцаров убиват най добрия хирург на България ,убиват цвета на българската нация и затова сега в правителството попадат само човечета марионетки на международната еврейска мафия и водят страната ни в пропаст.Аз не случайно постоянно свързвам всички процеси в страната с еврейските масони мафии и говна свински,за да се сетят някой идиоти и да започнат да тълкуват събитията правилно ,а да не повтарят глупостите на пресата като на барабан задната пръчка

10.05 2014 в 18:09

Русия, и по-точно Владимир Путин, прави изключително погрешното в моите и вярно в неговите очи съждение, че Русия има сили за региона. Няма сили за региона. Изреждам следните фактори – 141 млн. души, от които само 110 млн. души са руснаци, т.е те са по-малко от германците . Те са по-малко и от Бангладеш, а през 2050 г. ще бъдат по-малко и от Йемен. Между Урал и Тихия океан живеят 27 млн. души, колкото в Румъния. Науката в страната е деградирала напълно. Евреите са в Америка, а всичко що мисли е в Манчестър. Последният Нобелов лауреат Госковски е от Манчестърския университет. Всичко това дава възможност да не се мисли, че може да си лидер на региона. За да си лидер там трябва да имаш съвсем други неща, а не нефт и газ. Преценката е, че задачата е погрешна. Те трябва да мислят за интеграция в Европа и противопоставяне на САЩ и Китай, което е голямата опасност за страната. Вместо да отива да се прегръща с Китай, защото в момента му трябва тази "жълта прегръдка", не бих казал, че е точния мащаб. Всичко това ще има последици, защото, за да спечели 80% рейтинг, защото и за цар да кандидатства ще го изберат, той, за да удовлетвори духовната потребност на руската нация и да вземе една поляна, жертва 20-годишен труд на сближаване с Европа. 1000 пъти по-лесно за Русия щеше да бъде да си вземе същия Крим, а и Донецк, ако просто изчака загниването там. Тогава Европа щеше да ходи да я моли да ги взима. И това се вижда от всеки политик. С вземането на Крим Владимир Путин искаше да направи вътрешнополитическа акция на интегритет: "Ние сме велика сила!", и го направи. Достави оргазъм на нацията си за 20 дена и това има цена - ние не сме в Европа.
Андрей Райчев

08.05 2014 в 19:22

Путин това, Путин онова. Както казва народа, по-добре на хората в устата, отколкото в краката. Банални сте с приказките за комунизъм, Путин и т.н.
Аз, тази новина я виждам като един не лош път на развитие на човешката цивилизация. А, хората от по-долните коментари - ходете на война, като толкова подкрепяте политиката на сащ. Нямам нищо против американците - те са добри хора, също като руснаците, а всъщност и като нас :)

08.05 2014 в 14:46

Не съм убеден, че геополитическите изследвания дават информация за наличните полезни изкопаеми,как ще се добиват или транспортират.Ама знам, ли ?

08.05 2014 в 13:53

Ама как?! Тя Македонска...

08.05 2014 в 13:47

Съсела, гоце, боце и компания да се стягат заедно с цялата номенклатура. Трябват кадри да се строи комунизЪма из Слънчевата система. Следваща спирка Марс.

08.05 2014 в 13:47

Една сутрин Путин се събудил с тревожно чувство. Станал огледал се и на нощното си шкавче намерил бележка:

Тръгнах си!

Ума ти.


Вицът е руски и не звучи много ясно на български, но идва от израза, изгубил си е ума, който на руски е "с ума сашьол."

08.05 2014 в 13:36

Що не си колонизират преди това собствените пустеещи територии, дето никой не иска да живее в тях. Да си прост не е хубаво, но да си прост и с големи претенции си е жива трагедия!