Из делниците на един луд (23-27 май)

Тони Филипов, д-р 30 май 2016 в 08:50 20461 3

Понеделник, 23 май

Докъде бяхме стигнали миналия път? Май до любезния отказ на Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат, който изтръгна въздишка на облекчение в средите на Борисов. Няма да се налага да обясняват защо не искат успешния им президент да повтори.

Плевнелиев вика, че се отказва от вота, но не и от политиката. Нямало да прави собствена партия, нито да се присъедини към вече съществуваща. "Ще действам независимо, принципно и надпартийно, както и досега."

С една дума ще си мисли, че прави политика, но всъщност ще прави нещо друго. Политическата дейност в демократичното общество се осъществява в партиите и чрез партиите. Извън партиите действат общественици, читалищни дейци и т.н.

Мисля, че ще бъде честно някой да му каже, че е станала грешка. Случайно се е занимавал за известно време с политика, но вече никога няма да се занимава.

На Плевнелиев просто не му издържаха нервите. За няколко дни не издържаха. В сряда премиерът ще каже, че тъкмо е бил решил да го подкрепи, дори го поканил да поговорят, да видят какво може да направи ГЕРБ за неговата кандидатура. Обаче Плевнелиев го изненадал. Поставил го пред свършен факт. Отдавна свършен факт. И без всякакво усилие стигнали до решението да си оставят опция за "някой следващ мандат".

И Цветанов много съжалява за отказа на президента: "Плевнелиев можеше да бъде разглеждан като президент втори мандат, причините в отказа му трябва търсим в ДСБ, които забиха нож в гърба му."

Ей, тоя е архиподлец! Още малко ще каже, че Росен му е на първото място в списъка за коледните картички. Ако зависеше от него, Плевнелиев и през 2011 г. не можеше да бъде разглеждан. Гаче не помним как му заби ножа със скандала за общинското изнудване, което Плевнелиев не докладвал своевременно. Цецерон тогава се беше нагласил да става президент. Той е в постоянна постоготовност, ако мога така да се изразя. И споменаването на думата президент предизвиква в него спонтанна хормонална реакция. Обаче нещо дребно му се губи. Древните гърци имат понятие кайрос – интуиция за момента. Да знаеш кога и какво. Е Цецерон е роден без кайрос. Затова и сега няма да стане. Борисов директно го издялка: „Цветанов няма да е кандидат, няма да са и много други хора.” 

Което си е точно така. Над 6.5 млн. няма да са кандидати. Един ще е само, но не знаем кой.

Всички обичат Росен. Снимка Чавдар Николов

И докато сме на темата за президентските избори. Колегата Терзиев бие тревога в „Сега”: „Търпяхме, търпяхме американския предизборен карнавал, но повече не бива да мълчим, защото жонглира с нашите национални интереси. Останалият единствен в съревнованието на републиканците кандидат Доналд Тръмп се отправи към финалната права, без да промени определението си за НАТО като "вехтория" (оbsolete). Той каза, повтори и потрети, че няма нищо против алиансът да се разпадне…”

Трябва, трябва вече да се определим и да кажем твърдо „Не” на Тръмп. Един американски президент е напълно в състояние да разпадне НАТО. И да преебе единият от общо двата ни приоритета за последните 26 г. (Другият сам ще се преебе, като гледам…)

Като си помисля колко очаквания, колко надежди и мечти сме инвестирали в НАТО! Комай друго не сме инвестирали… Понеже сигурно сте забравили тези трепетни времена, та ще ги напомня с един цитат от премиера Борисов, тогава гл. секретар на МВР: „Трябва да устискаме догодина до приемането ни в НАТО. Тогава съм сигурен, че ще дойдат много инвестиции в България и ще повдигнем заплатите на полицаите. Просто трябва тук тези няколко месеца да се изкарат дотогава, това е важното.”

Е, мечтите рядко се сбъдват и слава Богу.

Вчера, 22 май, се навършиха 4 г. от земетресението в Перник. Годишнината беше почетена с трус от 4.3 по Рихтер в Сандански. Добрата новина е, че позатихва. Все пак в Перник беше бая по-силно - 5,8.

Страница на статията : 010203
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

2

ДидоВъТъ

30.05 2016 в 09:46

Той бат Бойко не си списва фейса,само го информират к'во са сложили.Не че има си има багаж да си прави корекции,ама как да е...Фъндъка не ще,щот по сладко от кметуване в София нема,та и за това се дърпа като девственица на задната седалка.Поздрави,док.

77927

1

El Commandante

30.05 2016 в 09:39

"Мисля, че ще бъде честно някой да му каже, че е станала грешка. Случайно се е занимавал за известно време с политика, но вече никога няма да се занимава."

Мняхахахахахахаха......така си е.......
 
X

Подкастът на OFFNews