Жената от снимката пред разрушения родилен дом в Мариупол роди здраво дете

OFFNews 11 март 2022 в 17:27 19310 10

Снимката на млада бременна жена, с окървавено лице и  бягаща от разрушения родилен дом в Мариупол, се превърна в един от кадрите, разтърсили световната общественост. За целият свят варварството е ужасяващо, само не и за Москва!

Русия официално твърди, че унищоженият родилен дом в Мариупол бил всъщност военен обект. Посолството на Русия във Великобритания дори се подигра в Туитър, че жената на снимката имала много реалистичен грим, че била блогърка, модел... Постовете получиха забрана от Фейсбук и Инстаграм, но кремълската пропаганда продължи да се лее, просто защото Мариана Подгурска била рекламно лице на козметични продукти и гримове.

Тази нощ в Мариупол, набедената за "измислено бременна блогърка" Мариана роди. Здраво момиченце. И майката, и детето са добре, но са на студено и в ужасни условия. В обсадения от руската армия град в момента изпитват кошмарен недостиг на храна и вода. Мирните граждани страдат.

А ето и подборка на твърденията на Москва по повод бомбардирания родилен дом, хронологично подбрани от независимото издание “Медуза”:

7-и март - Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че "украинските радикали с всеки изминал ден все по-ясно показват истинското си лице". Позовавайки се на местни жители, той заяви, че украинските въоръжени сили са "изгонили целия персонал на родилен дом № 1 в Мариупол и са го оборудвали с огнева позиция".

9-и март - Градският съвет на Мариупол съобщи, че руски самолети "целенасочено са бомбардирали детска болница в Мариупол". "Разрушенията са колосални. Сградата на медицинското заведение, където доскоро са се лекували деца, е напълно разрушена", се казва в изявление на градския съвет. По данни на местните власти при удара са загинали трима души, включително едно дете, а 17 души са били ранени.

10-и март- Говорителят на руския президент Дмитрий Песков обеща "непременно да попита военните" какво се е случило с детската болница и родилния дом в Мариупол. "Ние с вас нямаме ясна информация за случилото се там и със сигурност военните ще предоставят някаква информация. Не мога да кажа", така Песков отговори на въпросите за атентата.

По-късно на 10-и март- Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че "този родилен дом" в Мариупол "отдавна е завзет от батальона "Азов" и други радикали". Според Лавров "всички родилки, всички медицински сестри и изобщо целият персонал е бил изгонен от родилния дом". "Не за първи път сме свидетели на патетични вопли за така наречените зверства, извършвани от руските въоръжени сили", заяви руският външен министър.

Още по-късно на 10-и март - Руското министерство на отбраната нарече съобщенията за удара по болницата "информационна провокация от страна на киевския режим". Министерството заяви, че на 9-и март е бил обявен "тих режим" за евакуация на жителите на Мариупол и че "руската авиация не е поразила абсолютно никакви наземни цели в близост до Мариупол". Министерството на отбраната заяви, че в близост до болницата са станали "две отделни инсценирани експлозии".

"Всички служители и пациенти бяха разпръснати от националисти. Сградата на болницата е превърната в опорен пункт на националния батальон "Азов" поради благоприятното си тактическо разположение близо до центъра на града", заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Последствията от удара по болницата са заснети от фотографа Евгений Малолетка. Той заяви пред The Insider: "Заснехме случилото се. Беше въздушен удар, а болницата беше пълна с хора. Хората излизаха от мазето и от сградата - ние снимахме. Не е имало Азов".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

20

Johnny B Goode

12.04 2022 в 20:09

Пиарчето ли?
Ама верно е голям ретард!

-8580

16

Руското МО заявило, че те не са бомбардирали родилния дом в Мариупол, а това е украинска провокация. Лавров обаче каза, че са го обстрелвали, защото там е бил батальон Азов. Един от двамата разпространява "фейкове" за войната. Престъпление, за което се дават до 15 години затвор.

-8580

15

Комплексиран трол бачкащ на паркинга Владиславово. Пиши още смяната е дълга те хората са балами и няма да се сетят кой е зад 20-те ти троладжийски профила.