Принцеса Даяна - 15 години по-късно

Николаос Цитиридис 31 август 2012 в 11:20 7160 0

 Принцеса Даяна. Снимка  ЕПА БГНЕС
Принцеса Даяна. Снимка ЕПА БГНЕС

Днес се навършват 15 години от трагичната смърт на принцеса Даяна, която загина в катастрофа малко преди полунощ.

Членове на кралското семейство отбелязват годишнината от кончината на британската принцеса.

Даяна Франсис Маунтбатън или принцеса Даяна е родена на 1 юли 1961г. в Сандригам. Тя е съпруга на Чарлз, принц на Уелс, в продължение на 15 години. Майка е на принцовете Хари и Уилям. Хората във Великобритания я наричат "принцеса на народа", тъй като има огромен принос за благотворителността по света с многобройните си изяви в тази област.

На 31 август 1997 г. в 23:35 обаче всичко свършва. Угасва искрицата надежда в сърцата на милиони британци, които дни по-късно изпратиха Даяна във вечния й път.

В страшната нощ тя тръгва от хотел „Риц” в Париж, а в тунела Понт де л’Алма тя и синът на милиардера Мохамед ал Файед – Доди ал Файед, катастрофират.

В продължение на часове лекарски екип от болницата, в която била откарана след катастрофата, се опитвали да я спасят, но напразно. В ранните часове на неделния ден лейди Ди притихнала завинаги.

На 14 декември 2006, след тригодишно разследване, Скотланд Ярд излиза с доклад, че автомобилната катастрофа на лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от заговор за убийство, а е трагичен инцидент.

На 7 април 2008 съдебният състав по делото решава, че причина за смъртта на Даяна е „престъпно нехайство", породено от комбинацията от употреба на алкохол с неимоверния натиск от страна на жълтата преса.

Ден преди честването на 14-ата годишнина от смъртта й принцеса Даяна беше обявена за най-обичаната кралска особа на Острова.

 

Най-важното
Всички новини
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки