Певицата Светлана Лобода се разкая, даде пари на ВСУ и я извадиха от позорен списък

OFFNews 31 март 2022 в 12:51 6831 0

Изпадналата в немилост украинска певица Светлана Лобода, която дълго време мълча за руската агресия срещу родината си, е извадена от "черния списък" на артистите путинофили, съобщи украинската агенция УНИАН.

В началото на войната тя ронеше сълзи колко страда за случващото се, но не посочи Путин като виновник, вероятно за да не огорчи многобройните си фенове в Русия. Така ядоса милиони свои сънародници и попадна в позорния "черен списък" на звездите, които са се снишили пред агресора.

Страницата на Лобода в Instagram беше блокирана и това явно ѝ е помогнало да прозре новите реалности.

Певицата публично заяви, че страната ѝ е жертва на руско нашествие и се записа за доброволка. Освен това е дарила пари, заработени на руската естрадна сцена, за нуждите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Затова създателите на платформата TheyLoveWar решиха да я извадят от позорния списък на артистите колаборационисти с режима в Москва.

Смята се, че Лобода има 4-годишна дъщеричка от вокалиста на Рамщайн Тил Линдеман. Официално обаче той не е признавал бащинството на детето. Германският метъл диктатор бе една от първите световни звезди, които се включиха активно в подкрепа на бежанците от войната в Украйна. Като доброволец още в първите дни на конфликта той бе забелязан на гарата в Берлин да посреща и да помага за настаняването на хората, спасяващи се от бомбите на Путин.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!