Майка загина в борба с арабски принц за дъщеря си

Вероника Шербанова 20 август 2012 в 18:00 11152 6

Кандис Коен-Анин, Снимка: 20minutes.fr
Кандис Коен-Анин, Снимка: 20minutes.fr

Авторката на романа „Върнете ми дъщеря ми“ Кандис Коен-Анин загина при мистериозни обстоятелства в Париж, съобщи вестник „Фигаро“. 

Французойката с години се бори за родителските права на дъщеря си Ая с бащата на детето – саудитския принц Сатам ибн Халед ибн Насър Ал Сауд. През януари 2012 година тя успя да постигне целта си, след като парижки съд задължи Сатам да върне момиченцето на майка му.

35-годишната Кандис е паднала от прозореца на апартамента си, който се намира на четвъртия етаж. Според френската полиция тя се е опитвала да стигне до прозореца на съседния апартамент, докато опитвала да се спаси от някаква опасност. Близки на жената разказали пред органите на реда, че тя се страхувала за живота си.

Еврейката Кандис Коен се запознала със саудитския принц по време на ваканция в Лондон. През 2001 година се родила дъщеря им Ая. 

Кандис живеела с детето в Париж. През 2006 година на Сатам се наложило да се ожени за своя братовчедка, което сложило край на отношенията му с Коен.

Две години по-късно принцът склонил Кандис да посети Рияд заедно с дъщеря им. Когато пристигнали  обаче, жената била затворена в двореца, а детето било скрито от бащата. 

След месеци физически и психически тормоз, французойката успяла да избяга, но по съвет на френския консул в Рияд тя се върнала в двореца.

След известно време Кандис повторно избягала от своя плен. Тя успяла да получи разрешение да вижда Ая за по няколко минути всяка седмица. 

Не след дълго обаче жената била обвинена, че е мюсюлманка, приела юдаизма. Според законите на Саудитска Арабия я чакало смъртно наказание. С помощта на Министерството на външните работи на Франция тя напуснала страната. 

От този момент започват опитите ú да си върне Ая по съдебен път. Първият успех на Кандис е от началото на тази година, когато съдът постановява, че Сатам трябва да върне детето на майка му и го заплащва с международна заповед за арест, в случай че откаже да се подчини. 

Кандис Коен-Анин описа историята си в книгата „Върнете ми дъщеря ми“, която беше публикувана миналата есен. 

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!