Карла Бруни поискала френско гражданство от учтивост

OFFNews 28 ноември 2020 в 17:29 12392 0

Снимка Europe 1

Певицата и супермодел Карла Бруни получи френско гражданство през 2008 г., няколко месеца след брака си с тогавашния президент Никола Саркози. Как е станало това, разказа бившата първа дама (2008-2012), връщайки се към четирите си години в Елисейския дворец в интервю за френското радио Europe 1.

Тя споделя, че приемала ролята си на първа дама като придружител на президента и човек с представителни функции, когато това се изисква. Не искала хората да си мислят, че тя има собствени амбиции в тази роля.

"Така че правех каквото се изискваше от мен и не се занимавах с друго освен да придружавам съпруга си и да представям Франция", казва Бруни, наблягайки на контраста с други първи дами - например Даниел Митеран.  "Не бях модерна и не поемах предизвикателства, нямах такова желание", казва съпругата на Никола Саркози.

Бруни си спомня и забавния си опит с френската администрация във връзка с гражданството си през 2008 година. "Бях италианка, когато се омъжих. Отне много време да стана французойка. Можех да гласувам за пръв път през 2009-а. Когато си натурализиран французин, трябва да обясниш защо искаш френско гражданство. Не знаех какво да отговоря на дамата от администрацията, която ме попита защо. Казах: "От учтивост!"

Бившият супермодел споделя, че е запазила и италианското си гражданство. Europe 1 припомня, че през юни 2008 г. тя е казала в интервю за "Либерасион", че от три месеца вече не е италианка.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!