Национална литературна награда 'Йордан Радичков' учредява община Берковица

OFFNews 22 април 2020 в 17:18 2437 0

Национална литературна награда „Йордан Радичков“ учреди община Берковица. Конкурсът е национален и ежегоден. Наградите ще се връчват в гр. Берковица на рождения ден на писателя – 24 октомври.

Носителят на наградата "Йордан Радичков" се излъчва от петчленно жури. Журито тази година е в състав: Георги Господинов, проф. Инна Пелева, проф. Вера Ганчева, Горан Атанасов, (Община Берковица). Силва Хачерян, (Министерство на културата). Председател: Георги Господинов

Лауреатът получава парична премия в размер на 2000 лева, грамота от Община Берковица и статуетка по мотиви от произведения на Йордан Радичков.
Втора награда – 1000 лв. и грамота.
Трета награда – 500 лв. и грамота.

Условия за участие: В дебютното издание на конкурса могат да участват всички български автори, издали сборник с разкази през последните 2 години.

Желаещите да се включат в конкурса изпращат 5 бр. книги (сборник с разкази), кратка творческа биография, адрес, телефон и имейл за контакт на адрес: гр. Берковица, площад „Йордан Радичков“ 4, Общинска администрация, „За конкурса“ до 17:00 ч. на 31.07.2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови