Massive Attack с нови песен и клип (видео)

ОFFNews 23 февруари 2016 в 15:50 6032 0

Кадър от новото видео.

Британските трип-хоп звезди Massive Attack пуснаха нова песен с видео - "Вуду в кръвта ми" ("Voodoo in My Blood").

Клипът е с участието само на известната актриса от острова Розамунд Пайк, номинирана за "Оскар", която се сблъсква с вероятно извънземен сферичен обект в подлез на метрото.  

Парчето е направено в колаборация с групата Young Fathers, които отнесоха наградата "Мъркюри" през 2014 г. и които ще се включат в турнето на Massive Attack през 2016 г.

България засега не е включена в плановете на британците, които ще минат през Виена, Копенхаген, Люксембург, Брюксел, Милано, Падуа, Кьолн, Берлин, Мюнхен, Айндховен, Амстердам и Париж. 

В края на януари музикантите изненадващо пуснаха ново EP с песни, изпълнени заедно с Tricky, Young Fathers, Roots Manuva и Azekel.

В момента групата записва ново EP, което трябва да излезе през пролетта, а нов албум също се очаква да излезе по-късно през годината.



Видеото от първото EP, пуснато на 28 януари 2016 г.

Музикантите за последно издадоха нов албум през 2010 г. - "Heligoland".

Те посетиха страната ни за последно на 5 юни 2014 г., когато тя беше единствена спирка на турнето им на Балканите. Тогава групата предизвика овациите на публиката си, като изписа на електронния екран на сцената "И последният валс на Позитано", "Къде е Волен", "Пеевски чака нашето извинение", "Бойко танцува с травестит".

Хората приеха посланията със силни аплодисменти и скандирания "Оставка". На огромната стена светнаха и още кратки сентенции, вдъхновени от заглавията в българската преса от последните седмици.

Бареков, Цветанов, както и Путин също бяха включени в тогавашната селекция от заглавия на Massive Attack, които пяха в разгара на летните протести срещу правителството на Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови