Анонимните нападнаха Кийт Флинт от Prodigy за лов на лисици

ОFFNews 04 януари 2016 в 18:56 7653 0

Кийт Флинт.

Кийт Флинт, фронтменът на известната група Prodigy, започна 2016 г., защитавайки се от надигналата се негативна обществена реакция срещу него, след като бе обвинен, че е ходил на лов за лисици (бел. ред. - лисиците са преследвани от обучени хрътки, които ги разкъсват, в последно време във Великобритания се води спор дали това не бъде забранено), съобщи "Гардиън".

Освен одумван от феновете, музикантът бе предупреден във видео и от хакерската група, която твърди, че е част от Анонимните.

"Вниманието ни беше привлечено от това, че Кийт има фетиш да убива животни. Вниманието ни беше привлечено от това, че Кийт стои рамо до рамо с престъпници от торите (бел. ред. - Британска политическа партия, предшественик на днешната Консервативна партия), докато ловува лисици. Някога много те уважавахме - възхищавахме се на изкуството ти, на гнева ти, на външния ти вид и прическата ти. Но сега си на прицела на Анонимните, защото опозори това, за което се бориш.

Някои от племенните напеви, които са използвани от музиката на Prodigy, са древни напеви, използвани от племената, за да създадат хармония сред живите същества. Племената са дали на Prodigy позволение да използват мелодиите им безплатно, а това е начинът, по който Кийт им се отплаща - като убива животни за спорта. Все още имаш шанс да се промениш Кийт. Една година би трябвало да ти стигне", се казва в клипа.

Реакцията дойде, след като артистът бе забелязан да язди няколко ловни коня заедно с ловна дружинка от Есекс.

"Във връзка с историята, която се говори за мен в последно време - да, аз живея в Есекс и имам няколко коня. Пояздих с местната ловна дружинка, но беше само езда и никакви животни не са били ловувани или убити, така че съвестта ми е чиста. Не ми хареса и няма да го направя отново", написа Флинт във Фейсбук.

През януари 2015 г. Prodigy се завърна с нов сингъл на име "Nasty", чието видео показваше лисица, която е преследвана по улиците на мрачен и греховен град.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови