Жилбер спечели 17-ия етап на Вуелтата, Роглич остава в червено

OFFNEWS 11 септември 2019 в 19:32 1945 0

Белгиецът Филип Жилбер (Deceuninck) постигна втора етапна победа на тазгодишното издание на Обиколката на Испания, след като бе най-бърз в 17-ия етап на надпреварата.

Състезателят на Deceuninck успя да надвие ирландеца Сам Бенет (Bora) във финален спринт, за да стигне до своята седма победа във Вуелтата в кариерата си. Жилбер премина дистанцията от 219.6 километра между Аранда де Дуеро и Гуадалахара за 4 часа, 20 минути и 15 секунди, оставяйки на две секунди след себе си Бенет, който също има два успеха на Вуелтата тази година.

Водач в генералното класиране остава словенецът Примож Роглич (Jumbo-Visma), а до второ място се изкачи колумбиецът Найро Кинтана (Movistar), който завърши на 14-та позиция днес. Кинтана изостава с две минути и 24 секунди от Роглич, а на още 24 секунди е ветеранът от Испания Алехандро Валверде (Movistar).

Утре за колоездачите предстои тежък планински етап от Колменар Виехо до Бесерил де ла Сиера, който е с дължина от 177.5 километра. Вуелтата завършва в неделя в Мадрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews