Рекордьорът по победи в обиколката на България става тираджия

OFFNews 31 юли 2017 в 09:54 11221 0

Рекордьорът по победи в колоездачната обиколка на България Ивайло Габровски иска да стане тираджия.

Добре познатият у нас и в чужбина бивш велоас е изкарал съответната категория и се надява скоро да седне зад волана на камион. В момента софиянецът отново е без постоянна работа и се занимава с каквото му падне на парче.

"Цялата ми кариера в колоезденето се оказа загубено време. Виж ми мазолите на ръцете.

Сега съм на 40 години и какво да правя? Дано станат нещата с тировете", пожелава си Габровски пред "24 часа", който няма да е първият наш колоездач, седнал зад волана. С подобен бизнес от години в чужбина се занимават Петър Петров и Иван Станчев.

На Габровски не му е за първи път да остане без работа. След колоезденето той се захващаше с какво ли не, включително градинарство. Безпаричието често го спохожда. В един период той дори изгорил част от мебелировката в апартамента си на Орлов мост, за да не студува през зимата.

Габровски винаги е имал чепат характер, който му е пречил. 

Той е единственият в историята на Обиколката на България временен лидер, който си тръгва преди края на състезанието. През 2012 година той спечели Обиколката на Турция, но след това беше хванат с допинг и наказан за две години.

Започна да учи за треньор, афишира амбиции да стане шеф на колоезденето, но сега хоризонтът му се е стеснил до тираджия.

"Всички животни в джунглата ги е страх от лъва, а съм фактор и това ги дразни. Искат се хора, които да бъдат лесно манипулирани, безгласни букви и послушници", каза преди 4 години Габровски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!