Нибали съкрати аванса на Фрум с 41 секунди след бруталния 17-и етап

OFFNews 06 септември 2017 в 21:30 1283 0

Лидерът в Обиколката на Испания Крис Фрум показа слабост в тежкия 17-и етап от Виядего до Лос Мачукос (180,5 км) на Вуелтата и позволи на преследвача Винченцо Нибали да съкрати преднината му с цели 41 секунди.

Етапът беше спечелен от австриеца Щефан Денифъл, който устоя на свирепата атака на Алберто Контадор. Испанецът търсеше първа етапна победа в последното си участие на Вуелтата, но не успя да я постигне.

Австриецът беше част от група от шестима бегълци. Те бяха пропуснати на цели девет минути от отбора на Фрум Sky, но ситуацията не устройваше останалите тимове, които започнаха активно преследване и съкратиха преднината на бегълците.

Въпреки това Денифъл удържа първото място, като в последното изкачване устоя на натиска на Ел Пистолеро, който не успя да го застигне и остана на 28 секунди зад него в класирането. Зад Контадор също беше горещо.

Още в началото на изкачването на Лос Мачукос Фрум отпадна физически и с помощта на съотборниците си просто се опитваше да минимизира загубите. Конкурентът му Винченцо Нибали взе максимума, като успя да съкрати 41 секунди от преднината на британеца и вече изостава на минута и 16 секунди от него в генералното класиране.

В събота предстои още по-тежък етап от днешния с финал на легендарната височина Англиру (12.5 км с 9.8% среден наклон), който може да се окаже решителен.

Със сигурност Нибали ще се опита да атакува рано победата, както стори това преди четири години, когато се бореше също за лидерската позиция. За разлика от тогава, сега той е във възходяща форма, докато преди четири години тя спадаше.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови