Крис Фрум участва в първо състезание от 4 месеца

OFFNews 27 октомври 2019 в 17:45 3542 0

Четирикратният победител в Тур дьо Франс Крис Фрум се завърна на трасето 4 месеца след свирепата катастрофа, която го извади от строя за дълго. Той имаше намерение да се включи в отборното бягане по часовник на Критериума Саитама в Япония, но в крайна сметка промени решението си.

Британецът кара демонстративно заедно със своите съотборници от Инеос Еган Бернал и Джонатан Кастровехо, като измина само 3.1 км.

Състезание бе спечелено от японеца Юкия Араширо от Бахрейн-Мерида. Той завърши с време от 1:22:16 ч. Зад него се наредиха победителите от Тур дьо Франс и Ла Вуелта - Еган Бернал и Примож Роглич.

"Определено инцидентът ме промени. Това е като да започнеш от нулата, дори и под нея, но пък ми даде нова мотивация, след като се сблъсках с предизвикателства, които не бях срещал преди. Възстановяването ми определено е далеч от момента, в който ще съм готов да се завърна", коментира Фрум, който ще бъде на 35 години следващият юни, когато Тура стартира от Ница.

Фрум разкри, че му предстои нова операция през декември за премахване на металната пластина и шестте пирона в крака му.

Инцидентът осуети плановете му да постигне пета победа в Тура и да се изравни с легендите Еди Меркс, Жак Анкетил, Бернар Ино и Мигел Индурайн. Фрум си дава сметка, че тази мечта му се изплъзва и затова се фокусира върху друго - просто да е в достатъчно добра форма, за да застане на старта на още един Тур.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови