Французин е първият носител на жълтата фланелка в 67-мата Обиколка на България

OFFNews 27 юли 2020 в 21:26 4666 0

Днес, 27.07.2020 г., с пролог в София започна 67-мата Международна колоездачна обиколка на България (МКОБ). Надпреварата се завръща след двугодишно отсъствие от международния календар, а генерален спонсор на тазгодишното издание е ДЗИ.

"Щастлив съм, че ДЗИ е част от това неповторимо спортно предизвикателство, което събра на едно място толкова именити спортисти. За нас, като компанията, символ на застраховането в България, която традиционно подкрепя колоезденето, е чест да си сътрудничим с Българска федерация колоездене и днес заедно да обявим началото на 67- мата Международна колоездачна обиколка на България", заяви Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ.

"Честитя празника на всички, коит обичат колоезденето. Нуждаем се от помощта на всички фенове на колоезденето и нека заедно да върнем колоезденето на едно достойно място”, каза председателят на Българска федерация колоездене (БФК) Драгомир Кузов.

Първият носител на жълтата фланелка за 2020 г. е Пиер Барбие от отбора на Nippo Delko One Provence. Френският състезател беше най-бърз в сериите и финала по трасето около храм- паметника “Свети Александър Невски”.

Това е първа професионална победа в кариерата на 22-годишния спринтьор. В Обиколката на България през 2020 г. участват 114 колоездачи от 20 отбора. От тях 15 са чуждестранни, а пет от България.

Освен Барбие носителите на останалите лидерски фланелки са: Жулиен Ел Фарес (Nippo Delko One Provence) зелена фланелка, Джокин Мургуалдай (Caja Rural U23) бяла фланелка на червени точки и Лукас Кибис (Dukla Banska Bystrica) бяла фланелка за колоездачите до 23 години.

“Победата е много важна за мен и дава самочувствие на целия отбор. Това е първо състезание за мен след много дълга пауза, така че ще проверя в каква форма съм. Надявам се да задържа фланелката и след първия етап”, коментира Барбие.

Във вторник е първият етап в 67-мата Обиколка на България - 128 километра между София и Пазарджик. Стартът е в 14.00 часа от паметника Цар Освободител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови