Брадли Уигинс: Фрум все още е фаворит за Тур дьо Франс

OFFNews 10 април 2019 в 14:58 2795 0

"Крис Фрум все още е човекът, когото ще трябва да победят всички участници в Тур дьо Франс", заяви легендата в колоезденето Брадли Уигинс. Въпреки трудния старт на сезона Уигинс вярва, че "най-добрия колоездач на нашето време" ще спечели пета жълта фланелка и ще изравни сегашния рекорд.

Фрум се отказа да защитава миналогодишния си успех в Обиколката на Италия през май, за да се фокусира изцяло върху представянето си във Франция. Той се надява да се присъедини към Бернар Хино, Жак Анкетил, Еди Меркс и Мигел Индураин, които са печелили пет пъти Тур дьо Франс.

Сезонът за британеца до момента не се развива добре след като той катастрофира в петия етап на Обиколката на Колумбия през февруари, а по-късно разочарова и в Каталуния, където предизвика падане във втория етап.

В своето предаване Брадли Уигинс коментира, че ако има промяна в отбора на Скай, то тя няма да бъде през този сезон. "Той все още е най-добрият колоездач на нашето поколение. Той е моят фаворит за победа. Старо куче е и знае как да се подготви за победа в Тур дьо Франс", сподели Уигинс в компанията на Мат Стивънс.

"Смятам, че въпреки всички спекулации относно формата му, всички състезатели ще се съобразяват с него. Игън Бернал може и да спечели Париж-Ница, и както той, така и всички останали ще опитат да се възползват максимално от ситуацията, но ще останат с горчив вкус, защото знаят, че щом влезе във форма Фрум ще бъде наистина неудържим в преследване на петата жълта фланелка.", завърши 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови