Кънев: Само Нова република предлага румънския модел в правосъдието

OFFNews 18 март 2017 в 12:19 5478 7

Добрата новина е, че след ерата на Борисов, България ще има истинска дясна политика в лицето на Нова Република.

Това заяви в ефира на bTV лидерът на дясното обединение Радан Кънев. „В последните 27 години не беше водена истинска дясна политика. Сега ние трябва да вдъхнем надежда, защото всички българи очакват истинска дясна политика, но малко политици я искат", посочи Кънев. по думите му само Нова Република предлага румънския модел в правосъдието – за истинска реформа и за изкореняване на корупцията.

„Румънският модел работи за хората. От другата страна на „Дунав мост" хората получават два пъти по-големи заплати и купуват по-евтина храна".

Нова Република предлага и истинска децентрализация, защото не може да има истинска и модерна дясна политика без децентрализация.

"Нужна е свобода за развитие на малкия и средния бизнес. 50 процента от преките данъци трябва да остават в общините – там, където са изработени. Ниските данъци трябва да бъдат запазени, но да останат по-близко до хората, да постъпват в бюджетите на общините, където са изработени. А не всичко да отива в центъра и после някой да се хвали „Аз ви дадох".

Радан Кънев обясни и третото предложение от Пакта за растеж без корупция, предложен от Нова Република – намаляване на 9% на ДДС за храни, лекарства и книги.

„По-ниско ДДС за храните е нужно – то е от еднаква важност както за българския производител, така и за българския купувач!", обясни Кънев.

Председателят на Нова Република участва в дебат с председателя на АБВ Константин Проданов, с когото обаче не са в конкуренция, каза десният политик.

„Аз се боря за десните избиратели, а не за левите", обясни Кънев. Лидерът на Нова Република и ДСБ определи България като бандитска държава.

"Комунистите преди 70 години ни ограбиха, проблемът е, че това продължава. Откраднаха земята и добитъка на българския селянин, откраднаха дюкяните и апартаментите на гражданите, а в момента се крадат милиарди чрез пътна инфраструктура и КТБ. Десетки милиони се крадат от образованието, здравеопазването и събирането на боклук. Естествено е, че сме бедни заради сивата икономика. Нуждаем се от правосъдие, което ще дойде по румънски модел и образец", заяви в заключение Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

7

Hissarion

20.03 2017 в 16:50

Преди 30 години искахме да стигнем американците, сега румънски модели щели да налагат. Дано след някоя друга година за пример да не сочим Уганда.

16193

5

SC

18.03 2017 в 23:13

Ентусиаст е Раданчо. Смело гледа напред и надалеч. Нищо, че още не може да подреди партията си.