Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Светът на танковете" се пренася в София с най-голямото гейминг събитие

6 европейски отбора ще борят за награден фонд от 100 000 евро

OFFNews 20 февруари 2015 в 11:31 6047 4

Европейските финали на Wargaming.net League, едно от най-големите и значими гейминг събития в годината, ще се проведат в София.

На 28 февруари и 1 март в Sofia Event Center шестте най-добри отбора в Европа по World of Tanks ще се борят за общи награден фонд от 100 000 евро.

Събитието е сред основните акценти за 2015 г. от света на електроните спортове (състезателен гейминг) и играта World of Tanks.

България за първи път ще е домакин на гейминг събитие от подобен ранг.

На финалите един срещу друг ще се изправят най-добрите отбори на Европа: GGWP, Virtus.PRO, Schoolbus, Kazna Kru, WUSA и WASD.

Освен за наградния фонд състезателите ще се борят и за квалификация на световните финали по World of Tanks - The Grand Finals, които ще се проведат на 25 и 26 април във Варшава.

Всеки от оборите се състои от минимум 7 играча, а наградният фонд е разпределен както следва: отборът победител печели 35 000 евро, вторият - 17 000 евро, третият - 10 000 евро, а четвъртият - 6 500 евро.

Последните два отбора получават по 3 500 евро. Останалата част от наградния фонд се разпределя между отборите, класирали се до 12-то място, както и онези, показали особени постижения в рамките на Warming.net League.

Водещ на събитието ще е популярният водещ на гейминг шампионати, австралиецът Мич Лесли. Коментатори на мачовете между отборите ще са Оливър Максфийлд, известен като Laughter – един от най-опитните играчи в света на World of Tanks и Лорън Скот, известен като Pansy, който е play-by-play кастър и ще преведе зрителите през всяко действие в ходовете на състезателите.

Всички мачове от WGL EU Season 5 Finals ще бъдат излъчвани онлайн и в канала на шампионата в социалната видео мрежа Twitch.TV.

Посетителите в залата ще имат възможността да участват и в множество мини-игри и да спечелят различни награди.

WGL EU Season 5 Finals се организират от създателя и издател на играта World of Tanks – компанията Wargaming. Шампионатът, наречен Wargaming.net League, стартира за първи път през 2013 г. и благодарение на успеха и популярността на играта бързо се утвърждава като едно от значимите първенства в състезателния гейминг, редом до шампионатите по League of Legends, StarCraft II, Dota 2 и Counter-Strike. До момента домакини на европейската Wargaming.net League са били Швеция, Германия и Полша.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews