Звездата на Лудогорец няма търпение да играе на "Сан Сиро"

OFFNews 19 февруари 2020 в 12:21 1186 0

Звездата на Лудогорец Клаудиу Кешеру даде интервю за Gazzeta dello Sport. Румънецът говори за предстоящия мач срещу Интер в Лига Европа. Двубоят от 1/16-финалите на втория по сила европейски клубен турнир е в четвъртък от 19,55 часа и ще бъде ръководен от испанския рефер  Карлос дел серо Гранде.

За Интер

Готов съм за двубоя, за мен той ще бъде като дерби. Когато бях дете се възхищавах на Милан с Ван Бастен, Рууд Гулит и Франк Рийкард. През 1989 година съм бил на 2 години, но още помня историите, които татко ми разказваше как Стяуа печели КЕШ през 1986 година. Сега нямам търпение да играя на "Сан Сиро" и защо пък не да вкарам някой гол. Това е теренът, където са играли Роналдо, Шевченко. Двама невероятни нападатели.

За мача Лацио - Интер

Гледах мача и се възхитих колко силни са и двата отбора. Интер пое риск, но Лацио имаше чудесна стратегия и заслужено спечели с 2:1. "Нерадзурите" имат страхотна история и много силни играчи. Трябва да се страхуваме от всичко.

За Лудогорец

Ако трябва да съм честен, Интер няма от какво да се притеснява... а това означава, че е по-лесно да ги изненадаме с нещо. Искаме да видим дали можем да се мерим с най-големите клубове в Европа. Със сигурност трябва да дадем 150% от възможностите си. В Лига Европа сбъркахме само срещу Еспаньол. Имаме качествени играчи и организация, знам как да държим топката в наше владение. Но със сигурност нищо няма да е лесно срещу Интер.

Дали е звездата на клуба?

Имам 32 гола и има още време да вкарам повече. Не чувствам тежестта на отговорността. Не се имам за голямата звезда на клуба. Всички играчи са важни. Всеки един поема отговорност и помага на другия, а накрая резултатите от това са супер. Аз мислим само за себе си, няма да произлезе нищо добро. Работим за доброто на отбора.

Победите

Да спечелим винаги е трудно, защото винаги има напрежение. Трябва винаги да надграждаш, да работиш добре и да правиш повече, за да успееш.

Липсата на Ханданович

Той е страхотен вратар, който знае как да организира защитата си и да влияе положително на съотборниците си. Но без значение кой е на вратата, ние трябва да работим бързо в последните 30 метра до вратата, да центрираме умело и да създаваме повече напрежение пред вратата на Интер.

Атаката на "нерадзурите"

Лукаку и Лаутаро са ключови фигури в атаката на Антонио Конте. Те дават силата на Интер. И двамата могат да работят с топката с невероятно скорост, да се обръщат светкавично и да намират празните пространства. Да не забравяме и Алексис Санчес. Той е много силен, дори да играе малко.

Кристиан Ериксен

Той ще се адаптира много бързо. Конте знае какво той може да допринесе отборът да стане по-силен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови