Витоша се бори с ЦСКА, но си тръгна с пълна мрежа от “Армията”

OFFNews 09 ноември 2018 в 21:30 1516 0

Отборът на Витоша Бистрица измъчи ЦСКА на “Българска армия”, но рухна в последните десетина минути на двубоя от 15-ия кръг на Първа лига и загуби с 0:3 след попадения на Мауридес и Кирил Десподов. Гостите от Бистрица играха дисциплинирано през по-голямата част от мача, докато “червените” пропускаха шанс след шанс пред вратата им.

Появилият се като резерва бразилец Мауридес обаче разпечата вратата на бистричани 11 минути преди края, като се възползва от разбъркване пред вратата на Витоша с удар с глава. В 90-ата минута националът Кирил Десподов показа брилянтна техника, като преодоля трима играчи на Витоша, поведе си в наказателното поле и удвои аванса на ЦСКА.

Малко по-късно Мауридес с левия крак оформи крайното 3:0, а реферът Никола Попов свири края на мача. Така ЦСКА временно се изкачи на второто място с 35 точки, колкото има и лидерът Лудогорец, който в неделя приема Берое. Левски е трети с 34, като сините гостуват в събота на Черно море във Варна.

“Всеки мач е труден. Доволен съм от концентрацията и професионалното представяне. Трябваше да спечелим. Резултатът е справедлив. Паузата за националните отбори е предимство за нас. Ще свършим добра работа през идната седмица. Трябваше да се справим със сериозен опонент, който бе добре подреден. Витоша дойде тук да се защитава.

Бях сигурен, че моите футболисти ще вкарат. Положителното е, че оставихме опонента далеч от нашата врата и създадохме доста положения.

Още от първия ден усещам подкрепата на ръководството. Аз съм много мотивиран и уверен от своята работа в ЦСКА”, коментира треньорът Нестор Ел Маестро, който за пореден път бе “уволнен” според публикации в пресата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!