Венци Стефанов за Павел Колев: Не знам дали това лице е напуснало БФС

OFFNews 11 март 2019 в 14:33 2023 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов влезе в задочен спор с изпълнителния директор на Левски Павел Колев. Босът на "белите" заявяви, че не е сигурен, че шефът на "сините" не работи все още и в Българския футболен съюз.

Стефанов твърди и, че дълговете на 26-кратните шампиони на България реално са близо 40 000 000 лева.

"С Павел Колев имаме "цивилизационни разминавания". Не знам дали това лице е напуснало БФС. Доскоро не беше напуснал. Да не му бият един боц и да се върне там. Хората, дето дават парите там, не обичат такива библиографи, дето пишат само фантасмагории. Нека той ви намери Хасан Чинчири, нали ходи по Европа за извисяване на футболните нива, момчетата е интелигентно.

Желая му здраве, той знаеше моето отношение към него. Години наред се мазнеше около Наско и Илиана, после почна да търси други да им пише биографиите, беше се взел насериозно. Не е мой тип човек, казвам го честно и открито. В БФС има млади и кадърни момчета, които знаят езици и не се надуват толкова много. Той беше втори изпълнителен директор, разхождаше се с едни папки.

Аз съм от по-старата генерация, младите са по-чувствителни хора. Аз като има нещо, като го почувствам, и си го казвам. Утре могат да ме глобят и като пресичам на червено. С моите колеги даваме парите си за Славия, не се "водим" в Славия. Тези, дето се "водят", взимат заплати, както в БФС това лице, и в момента в Левски. Когато видя, че един човек е дал 20 лева за спорта, ще го адмирирам. Но когато само взима и само е съдник, последна инстанция, не мога да го уважавам. Казвам го открито.

Славия, за разлика от другите клубове, няма една стотинка задължения! На ЦСКА задълженията бяха над 50 милиона лева! На Левски задълженията са 39 милиона и 825 хиляди лева. Това е точната сума! Обадете се и питайте Павел Колев. Три-четири отбора в българския футбол са чисти в момента. Кои са те ли? Вие разследващи журналисти ли сте или спортни? Направете справка кои са чистите клубове.

Къде съм бил при съдиите на мача с Левски?! С колко души? С пет?! Къде го прочетохте това? Там има камери, които са навсякъде и сигурно могат да ти премерят и пулса. Имаше полицаи около съдията, казах му, че това, което прави, е престъпление и докато съм във футбола, ще направя каквото мога, за да не свири повече мачовете. Това беше, стоя зад думите си.

Стефанов коментира и срещата между ЦСКА и Септември София през миналия уикенд, която завърши 5:1 в полза на "червените".

"Относно моето изказване за играта на Септември срещу нас и играта им срещу ЦСКА? Направи ми много силно впечатление, имах чувството, че отборът на ЦСКА беше отишъл на разходка, но срещу нас Септември играха коренно различно. Може би са били изморени или са решили, че срещу ЦСКА няма да имат шанс.

Направи ми впечатление, журналистите също се съгласиха с мен, може да пуснем двата мача да ги гледаме. Често казвам неща, които не са удобни за много хора, нося си последствията. По-добре да кажеш това, което мислиш в очите, отколкото да се мазниш на един, на друг и да замиташ проблемите", каза босът на Славия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови