Великият Филип Лам обяви, че спира с футбола

OFFNews 08 февруари 2017 в 08:28 2565 0

Снимка БТА

Лам вдигна световната купа с Германия преди да се откаже

Капитанът на Байерн Филип Лам обяви, че спира с футбола. Той направи изявление след победата 1:0 над Волфсбург за Купата на Германия. Това беше мач под номер 501 за дребосъка. Лам напусна националния отбор на Германия след титлата през 2014 година.

"Уведомих шефовете, няма да продължа. Просто чувствам, че няма да имам силите да бъде всеки ден на топ ниво", каза 33-годишният Лам, който е продукт на юношеската школа на Байерн и дебютира в мъжкия тим през 2002 година, "До края на сезона обаче ще се раздавам на максимум във всяка тренировка, във всеки мач".

Лам държа близо 10 години нивото на най-добър краен защитник в света. После беше преместен в халфовата линия, където също беше блестящ.

Според медиите още в понеделник управата на Байерн е имала среща, на която е предложила на капитана да остане в клуба като спортен директор. Лам обаче е отказал.

"Засега не искам да преминавам на друга позиция в Байерн. Просто ще почивам за начало", потвърди косвено Филип в изявлението след мача. Със сигурност той ще иска да напусне отново през парадния вход, както го направи като капитан на световните шампиони преди 3 години.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови