Вдигат паметник на Ибрахимович

OFFNEWS 22 ноември 2016 в 01:26 2720 0

Шведският футболен съюз обяви, че ще издигне приживе паметник на бившия нападател на националния отбор Златан Ибрахимович.

Мястото на статуята вече е определено. Тя ще бъде поставена край "Френдс Арена" в Стокхолм, където играе мачовете си отборът на "тре кронур".

В понеделник Златан за десети път поред получи наградата за футболист номер 1 на Швеция. Той има общо 11 подобни награди, което е изключителен прецедент в страната, тъй като повече от два пъти не е награждаван нито един преди него. Именно по този повод от футболния съюз обявиха за намерението си да издигнат близо триметрова статуя на шведския гигант.

"Това е огромна чест. Малко съм изненадан, защото статуи се правят в чест на починали хора. Е, и аз един ще умра, но статуята ще продължи да си стои там завинаги", коментира 35-годишният Ибрахимович, който записа 116 мача с националния отбор на Швеция, в които отбеляза 62 гола.

Той прекрати кариерата си след Евро 2016, за да спести сили за представянето си на клубно ниво с екипа на Манчестър Юнайтед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови