Валверде: Меси е човекът, който ни помага да избегнем проблемите

OFFNews 17 април 2019 в 09:22 977 0

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде не скри задоволството си от класическата победа над Манчестър Юнайтед с 3:0 и класирането на 1/2-финалите в Шампионската лига. Испанският тим  елиминирам английския гранд след общ резултат от двата мача 4:0.

Меси отбеляза първите две попадениея, а Коутиньо третото, като по този начин показа на критиците си, че още не трябва да бъде съвсем отписван.

"Много сме доволни! От много време не се бяхме класирали за 1/2-финалите на Шампионската лига и ето, че отново сме в последните четири тима", каза Валверде по време на пресконференцията след мача.

"Уверени сме в собствените си възможности, но знаем, че пет неуспешни минути в един такъв мач могат да се окажат решаващи. За наш късмет това не се случи и в крайна сметка постигнахме убедителна победа. Меси е нашето голямо щастие и няма защо да се извиняваме и оправдаваме, че го имаме. Той е човекът, който ни помага да избегнем проблемите".

"Неговите два гола се оказаха решителни и на практика предрешиха крайния изход за това кой ще продължи напред. Мисля, че показахме добър футбол и се представихме просто чудесно в този мач".

"Да, разбрах, че Ювентус е отпаднал, но не знам дали това е добре за нас като се има на предвид какво прави Аякс в турнира до момента", завърши треньорът на Барса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови