В Манчестър Юнайтед се надяват на чудо срещу Сити

OFFNews 08 януари 2020 в 08:38 1060 0

Отборът на Манчестър Сити се наложи над градския конкурент Манчестър Юнайтед в първи мач от полуфиналите на турнира за Купата на Лигата. Дербито се игра на стадион “Олд Трафорд” пред близо 70 000 зрители.

“Гражданите” си осигуриха солидна преднина още преди почивката, след като Бернардо Силва откри резултата в 17-ата минута, Рияд Марез покачи на 2:0 в 33-ата, а в 39-ата Андреас Перейра си вкара автогол. “Червените дяволи” успяха да върнат само един гол чрез Маркъс Рашфорд в 70-ата минута.

След това попадение домакините овладяха инициативата, но не успяха да създадат реални положения. Ответният мач ще се играе на 29 януари на терена на Сити, който направи голяма стъпка към финала на турнира.

Според мениджъра на домакините Оле Гунар Солскяер обаче не всичко в този сблъсък е приключило.

"От момента, в който получихме първия гол, а най-вече след като резултатът стана 0:2, ни беше много трудно да се справяме с техните атаки. Знаехме как ще играе Манчестър Сити. През миналия начин по подобен начин победиха Челси с 5:0. Чак през второто полувреме реагирахме. Неманя Матич се включи добре с опита си. Започнахме по-продължително да владеем топката. Някой трябваше да поеме отговорност”, коментира Солскяер.

Норвежецът припомни победата с 3:1 като гост на Пари Сен Жермен на осминафиналите в Шампионската лига през миналата година, за да покаже, че Юнайтед никога не се предава и ще търси начин да обърне нещата в своя полза в реванша.

“И преди сме демонстрирали, че една домакинска загуба не означава непременно край. Най-пресният пример са мачовете с ПСЖ. Трябва да вярваме”, добави Солскяер.

Скромност демонстрира и колегата му Джосеп Гуардиола.

"Това е Юнайтед, със 7:0 ли да ги победим", каза испанският мениджър на Сити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови