В Киев махнаха рекламите на "Газпром" преди финала на Шампионската лига

OFFNews 22 май 2018 в 16:35 2776 0

Политиката взе връх над спорта и бизнеса преди финала на Шампионската лига в украинската столица Киев. В събота там ще се изправят Реал Мадрид и Ливърпул в битка за най-ценния трофей в европейския клубен футбол.

Един от спонсорите на надпреварата е руския енергиен гигант "Газпром". От години Украйна и Русия са в конфликт заради тръбите на газопровода, който минава през страната на път към Европа. Напрежението между двете страни заради анекса на Крим и войната в Донбас съвсем не стихва. Банерите с логото на "Газпром", разположени в украинската столица, бяха бързо унищожени и подложени на вандалски актове.

Затова от общинската администрация в Киев помолиха УЕФА да разреши премахването им, за да не се стига до напрежение. От европейската футболна централа се съгласиха и сега се правят и поставят нови рекламни съоръжения.

"УЕФА се съгласи с мнението ни, че не можем да показваме логото на "Газпром" дори в качеството на информационен материал за партньорите на Шампионската лига", написа отговорникът в градската управа по провеждането на финала на ШЛ Андрей Мирошниченко.

В Украйна също така отказаха да допуснат акредитирани руски журналисти, които са посещавали Крим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!