Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

В БФС копират действията в Италия, може да се стигне до пауза в шампионата

OFFNews 10 март 2020 в 12:11 1163 0

Секретарят на спортно-техническата комисия на БФС Неделчо Михайлов заяви, че взетите мерки във футбола ни са по пример на Италия и при евентуално усложнение на ситуацията ще бъдат предприети още по-строги.

От понеделник действа забрана за мачове с публика в родното първенство. В Италия пък тази мярка беше изчерпана бързо и се стигна до временно прекратяване на всички спортни събития до 3 април.

"Държим непрекъснато връзка с оперативния център. Мерките, които взимаме, са подобни на тези в Италия. Не съм баба Ванга и не мога да ви кажа дали ситуацията ще се усложни. Ако се усложни, може да има и други мерки", заяви Михайлов.

"Отлагаме мача от Втора лига в следващия кръг, който е в Плевен. Все пак това е е един от градовете, в които доказано вече имаме случаи на коронавирус и беше нормално там мач да няма. А за следващите седмици не мога да прогнозирам - виждате, че и в Европа не се знае какво ще става.

Това, което трябва да направим, е до 24 май да завършим първенствата на Първа и Втора лига, а до 31 май и баражите. След това почва Европейско първенство, идват дати от календара на УЕФА и трябва да сме приключили вътрешните първенства", заяви Михайлов.

Някои от водещите отбори в Първа професионална лига пък обмислят предложение за временно спиране на първенството заради коронавируса, който вече доказано е и в България, информират Дарик радио и dsport.bg.

Според техните източници идеята е шампионатът да бъде спрян за две седмици, с надежда по-бързо да се овладее обстановката.
Ръководствата на клубовете са притеснени за здравето на своите футболисти и служители, които няма как да не бъдат под заплаха, защото футболът е изключително контактен спорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!