УЕФА затвори стадиона на Партизан заради Ратко Младич и "шиптъри"

ОFFNews 01 август 2017 в 15:31 2839 0

Дисципа на УЕФА затвори за един мач стадиона на Партизан и глоби клуба със 100 000 евро. Причината са изцепки на публиката по време на домакинството с Будучност от Черна гора във втория предварителен кръг на Шампионската лига.

От "Спортски журнал" изнесоха подробности за наказанието. УЕФА е описала скандиранията на запалянковци "Ратко Младич", "Момчило Джуич", викове срещу Косово и скандирания "шиптъри". 

Едва ли е нужно да обясняваме кой е Ратко Младич, главорезът от войните след разпадането на Югославия. Момчило Джуич пък е командир на сръбските четници по време на Втората световна война, княз, свещеник.

Горкият делегат на УЕФА направо може да вземе изпит по сръбска история. Той е поискал разяснение още кои са точно Янко Вукотич и крал Петър Караджорджевич, чийто образи се вяха върху знамена в "черно-бялата" агитка.

Янко Вукотич  е войвода и армейски генерал, командвал черногорски войски под флага на сръбската армия в балканските войни и Първата световна. Накратко!

Интересното е, че наказанието е наложено след домакинството на Партизан от трети кв. кръг на ШЛ срещу Олимпиакос. Гърците биха 3:1 в Белград и само чудо може да ги пречупи в Пирея.

Партизан явно ще си изтърпява наказанието в турнира на Лига Европа. А се задава и ново! Пак според сръбски медии "гробарите" ще го отнесат, задето са уцелили с бутилка Марко Марин от Олимпиакос, а по терена са били хвърлени и куп други предмети. Марко е бивш немски национал, роден в Босна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови