УЕФА решава бъдещето на Евро 2020 и клубните първенства днес

OFFNews 17 март 2020 в 08:54 1713 0

Очакват се важни решения от УЕФА, които днес да дадат яснота на футболните клубове в Европа как ще се процедира в следващите седмици и месеци. Съдбовната среща на централата е днес от 14:00 часа. 

Футболът на практика е парализиран, след като клубните първенства с редки изключения са прекратени, а провеждането на Евро 2020 е под сериозна въпросителна.

В разговора ще участват представители на 55 национални федерации, асоциацията на клубовете и профсъюза на играчите. От България ще се включи временният президент на БФС Михаил Касабов.

Дискутираните въпроси ще са как да приключат националните първенства, евротурнирите и дали ще се правят опити за провеждане на Евро 2020. За отлагането му за догодина първа се обяви Италия, където коронавирусът нанесе най-големи поражения. Постепенно се пресъединиха и други страни.

Според испанското издание "AS" президентът на УЕФА Александър Чеферин и неговите помощници вече са решили да оторизират титлата за всеки лидер във временното класиране, в случай че първенството не успее да завърши, твърди изданието.

Все пак това изглежда много малко вероятно, тъй като се очаква Евро 2020 да бъде отложено и да се освободят дати за клубния сезон. От "AS" припомнят прецедент от 1999 година.

Тогава УЕФА под ръководството на Ленарт Йохансон решаи да присъди титлата в Сърбия на Партизан, който е лидер десет кръга преди края на първенството. Причината да не се доиграе шампионатът тогава са размириците в бивша Югославия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови